De ce să alegi un second opinion medical?

Persoanele care se confruntă cu o stare dificilă de sănătate au nevoie de asistența celor mai experimentați medici specialiști, mai ales atunci când alegerea celei mai bune metode de tratament este complicată și riscantă. O a doua părere medicală este indicată nu doar pentru sporirea gradului de încredere și luarea unei decizii corecte pe baza unor argumente solide, ci și pentru evitarea  complicațiilor.

  • Ce este second opinion medical?

De regulă persoanele care au fost diagnosticate cu boli grave prezintă o atitudine sceptică față de tratamentul sau posibilele intervenții chirurgicale recomandate. Serviciul de “a doua opinie medicală” înseamnă consultarea unui alt medic specialist în vederea confirmării diagnosticului inițial, în special când pacientul se confruntă cu o problemă medicală severă sau are nevoie de un tratament adecvat și eficient.

  • Când are un pacient nevoie de second opinion?

Orice pacient are nevoie de o a doua opinie specializată atunci când caută o confirmare privind o problemă medicală. Serviciile de second opinion sunt recomandate persoanelor care pentru siguranța lor și a familiilor, doresc un diagnostic și un tratament aferent garantat. Pacienții pot apela la acest serviciu în situația în care primesc o recomandare de chirurgie, un diagnostic grav sau atunci când pur și simplu vor să fie informați pe deplin. De asemenea, aceasta poate fi o alternativă pentru pacienții care consideră că tratamentul primit este nepotrivit.

  • De ce să alegi second opinion?

Scopul serviciului este de a le furniza pacienților informații complete și detaliate despre starea lor de sănătate pentru a alege cea mai propice metodă de tratament. Pacientul beneficiază de confirmarea unui diagnostic sau a unei suspiciuni din partea unor specialiști de calibru internațional și pot obține o alternativă sau o evaluare a planului actual de tratament. Un alt avantaj este înțelegerea pe deplin a rezultatelor și comunicarea neîngradită cu medicul specialist.

  • Cum beneficiezi de second opinion?

Intermedicas urmărește facilitarea comunicării în relația medic-pacient, precum și accesul rapid la serviciile oferite. Pacienții pot beneficia de acestea aplicând online pe site-ul clinicii (www.intermedicas.com) sau telefonic la numărul (+40) 21 222 13 70, urmând ca o consultație cu unul dintre managerii medicali să fie programată în cel mai scurt timp.

Intermedicas este prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, oferind pacienților săi soluții integrate de investigații și tratament, precum și facilitarea accesului spre experți medicali de talie internațională din Europa, SUA și Japonia.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.