A face bine, un business ce se intoarce inzecit – Ana Maria Marian, Intermedicas

Ana Maria Marian este CEO Intermedicas si un om care traieste pentru a face bine celor din jur. A pus bazele unei clinici-liant intre pacientul roman si specialisti din toate colturile lumii, veniti in Romania sa le dea o mana de ajutor.

Practic, pentru doar 200 de euro, orice pacient poate avea parte de un „second opinion” avizat si este indrumat catre solutia care-i va rezolva, intr-un final, problema de sanatate.

Pe langa binele pe care si-l doreste sa-l faca pentru pacientii romani, Ana Maria Marian a gasit astfel si o solutie pentru a inversa, macar partial, exodul medicilor din Romania.

Iubeste sa faca bine, urmeaza sfaturile lui Mahatma Ghandi si iata ca tot binele i se intoarce inzecit: Intermedicas a incheiat 2014 cu afaceri de 300.000 de euro, iar CEO-ul clinicii estimeaza o o dublare a acestei cifre in 2015.

„Dincolo de aparente si de materialismul lumii in care traim, incerc sa imi conturez menirea in aceasta lume prin raportarea la ceilalti, prin impactul pozitiv pe care il pot genera in jurul meu, prin serviciul adus altora, care confera vietii mele un sens si un scop”, explica Ana Maria Marian, intr-un interviu acordat Business24.

Explicati-ne, mai intai, ce inseamna „second opinion medical”. Cine apeleaza la asta? Ce costuri implica?

Second opinion inseamna siguranta diagnosticului sau certitudinea celui mai bun tratament. Orice pacient, atunci cand se confrunta cu o problema medicala, vrea sa stie care este cea mai buna solutie pentru el.

In general pacientii cauta o a doua opinie, dar o fac intr-un mod improvizat: mergand din clinica in clinica, cautand pe internet sau intreband persoanele apropiate.

Acest demers poate sa nu dea rezultatele asteptate si, in acelasi timp, exista si riscul cheltuielilor inutile, de timp si de bani, avand ca posibil rezultat o solutie medicala incompleta sau un diagnostic eronat.

Oricine poate apela la a doua opinie medicala, pacientii nostri provin din diverse medii, de la persoane care au cautat ani la rand solutii medicale pentru cazurile lor in spitalele din Romania si pana la sportivi de top, expati, persoane din zona politica sau corporate.

Orice pacient, indiferent de problema medicala pe care o are sau de experienta avuta in cadrul sistemului de sanatate, poate gasi o solutie prin solicitarea unui second opinion.

Ajutam cat mai multi oameni care se confrunta cu situatii medicale dificile si ghidam pacientii astfel incat solicitarea unei a doua opinii medicale avizate, oferita de o clinica specializata, sa devina o obisnuinta si pentru pacientii din Romania.

In ceea ce priveste costurile, dosarul de second opinion are un cost estimat de 200 de euro (900 de lei – n. red.), luand in calcul impactul pe care o problema medicala il are asupra vietii noastre, am putea spune ca e un cost mai mult decat rezonabil.

Care este diferenta dintre o clinica medicala privata si Intermedicas?

Orice clinica medicala sau asigurare de sanatate din Romania pune la dispozitia pacientilor 3 dimensiuni: acces la o retea de clinici si spitale, acces la un numar limitat de servicii si acces la un numar limitat de medici.

Ce nu exista in momentul de fata in piata este liantul intre aceste 3 dimensiuni. Avand un abonament/o asigurare pacientul nu are garantia ca va ajunge repede la cei mai buni medici, sau ca i se vor recomanda cei mai buni specialisti pentru rezolvarea problemei medicale specifice.

Intermedicas aduce in plus expertiza si consilierea care asigura accesul rapid al pacientului spre cea mai buna solutie medicala.

Este un facilitator intre dimensiunile mai sus specificate, optimizand beneficiile oferite de un abonament sau asigurare de sanatate, asigurand accesul pacientului spre cea mai buna solutie medicala, la nivel international.

Ce v-a inspirat pentru a crea o astfel de clinica in Romania?

La baza Intermedicas sta dorinta noastra de a ajuta, de a oferi pacientilor solutii medicale, de a oferi o sansa la vindecare. Iar inspiratia este data de fiecare pacient care are o nevoie medicala si de fiecare pacient vindecat – atat nevoile medicale cat si cele umane, legate de comunicare, sunt mult descoperite de sistemul medical actual din Romania; plecand de golurile sistemului, am cladit o solutie medicala centrata pe gasirea parcursului optim pentru pacient.

Intermedicas functioneaza ca un liant intre pacienti si medici/institutii medicale internationale; bazat pe o retea de parteneriate (peste 90 de institutii medicale de renume international) Intermedicas este un furnizor independent de servicii medicale, cu scopul de a directiona pacientul catre solutia medicala optima, fara vreo restrictie legata de o clinica anume sau de anumiti medici.

 

Intregul interviu: Aici

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.