Abțibilduri cu mașini, 20 de operații și șansa de a merge din nou

În 2014 ne treceau pentru prima dată pragul, Andrei și părinții săi. Cazul său nu doar că nu și-a găsit rezolvarea în clinicile și spitalele din România, dar a și suferit complicații.

Andrei avea doar 10 ani când l-am cunoscut. A pășit în clinica noastră cu ajutorul unui scaun rulant decorat cu multe abțibilduri, „Le-am primit de la colegii mei. Știu că îmi plac mașinile. Am unul din fiecare, vedeți? Vreau să strâng cât mai multe până mă întorc la școală”, ne explica Andrei entuziasmat.

După cum ne-au povestit părinții săi, Andrei a suferit o fractură femurală în urma unui accident. Acela a fost începutul unui șir lung de experiențe medicale neplăcute și periculoase. “Eram optimiști înainte de prima operație. Desigur, vorbeam de chirurgie și în asemenea cazuri, există riscuri tot timpul. Am fost, însă, încrezători. Lucrurile nu au decurs pozitiv. Medicul mi-a spus că este nevoie de o a doua intervenție. Când nici aceasta nu a avut rezultate, am căutat un alt specialist, apoi un altul, apoi un altul. Atunci ne-au spus că Andrei contractase o infecție și asta complica lucrurile”, ne povestea mama lui Andrei.

Pe lângă durerile puternice, Andrei se lupta acum și cu o infecție cu 7 germeni. Micuțul a suferit 20 de operații complicate în România, în urma uneia dintre ele fiindu-i scoasă o coastă.

Rezolvarea cazului

Andrei și familia sa au inițiat un dosar de second opinion și, în urma evaluării, case manager-ul nostru a decis preluarea cazului de către dr. Mircea Schmidt, chirurg ortoped german și Visiting Professor Intermedicas.

“Dr. Schmidt a fost primul medic internațional cu care Intermedicas a început colaborarea în acest sens și primul care venea lunar și vedea pacienții în Romania. Experiența sa de peste 30 de ani și premierele medicale realizate l-au recomandat pentru preluarea acestui caz special” a menționat dr. Dan Mitrea.

O săptămână mai târziu, dr. Schmidt a ajuns la București. În urma unui nou examen paraclinic, a decis că este nevoie de o nouă intervenție chirurgicală. “Aveam de-a face cu un caz dificil care putea rezulta în restricția mișcării. Prima operație a durat 5 ore, însă complicațiile rezultate din intervențiile anterioare au împiedicat reușita operației. Am decis că este nevoie de o altă abordare”, a explicat dr. Schmidt.

Andrei a avut nevoie de o corticotomie cu fixator pe lângă femur, acest aparat special este compus din 2 tije care facilitează prelungirea membrului. Piciorul lui Andrei a fost prelungit în primă instanță cu 10 cm, apoi, pentru cea de a doua intervenție, a fost necesară o prelungire adițională de 6 cm. “Pentru niște persoane cărora li s-au făcut tot felul de promisiuni fără efect, am pornit cu o atitudine sceptică la început. Faptul că dr. Schmidt a reușit să ajungă lunar la București pentru a supraveghea evoluția lui Andrei, a însemnat enorm. După ultima intervenție, domnul doctor a ieșit din sala de operație și, în sfârșit, am auzit cele mai așteptate 4 cuvinte: Operația a avut success. Eram atât de obișnuiți cu veștile proaste, abia ne-am stăpânit emoțiile”, își amintește tatăl lui Andrei.

În prezent, starea lui Andrei este una bună, fiind sub atenta supraveghere a clinicii Intermedicas.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.