Adam Langweiler – chiropracticianul de renume internațional care oferă consultații în cadrul Visiting Professors by Intermedicas

Adam Langweiler

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul chiropracticii, Adam Langweiler este medicul american, stabilit în Olanda, care a acceptat propunerea Intermedicas de a face parte din programul Visiting Professors. Acesta este unul dintre cei mai apreciați chiropracticieni la nivel global, practicând în țări precum SUA, UK, Olanda sau România. Ma mult decât atât, Adam Langweiler este membru fondator al Dutch Chiropractic Federation. Pe lângă expertiza sa în domeniul chiropracticii, acesta are studii avansate în terapia cu decompresie a coloanei vertebrale și cea cu laser rece. Aflăm mai multe despre parcursul său educațional, dar și despre percepția asupra chiropracticii în lume în interviul ce urmează.

Intermedicas: Ce este chiropractica și cum este percepută aceasta în diversele țări în care ați practicat-o?

Baza chiropractici este tratamentul subluxației la nivelul coloanei vertebrale care afectează sistemul nervos și care duce la alte probleme de sănătate. În Statele Unite, unde chiropractica este o formă de asistență/practică medicală de peste 125 de ani, chiropracticienii sunt instruiți să fie furnizori de asistență medicală primară și este o formă bine cunoscută și bine acceptată de îngrijire naturală. În SUA, chiropractica este a doua cea mai mare formă de asistență medicală din domeniul medical. În Marea Britanie, chiropractica este de asemenea un tratament popular în rândul pacienților, procedura fiind predată în mai multe școli și  privită ca o formă alternativă de asistență medicală, din ce în ce mai răspândită. Olanda nu are școli unde să înveți chiropractica și majoritatea chiropracticienilor sunt străini. Acolo există mai multe organizații de chiropractică și trebuie să fii membru al uneia pentru a practica și pentru ca firmele de asigurări să deconteze tratamentul chiropractic. Pentru a fi membru într-o organizație de chiropractică, trebuie să fi absolvit o școală de chiropractică acreditată, cum ar fi în SUA, Marea Britanie, Australia etc. În Olanda, chiropractica este o profesie în plină dezvoltare, numărul chiropracticienilor crescând în fiecare an. Tratamentul chiropractic este decontat de companiile de asigurări în cadrul asistenței medicale alternative. În România există doar câțiva chiropracticieni. Pentru a deveni chiropractor trebuie să fi absolvit o școală de chiropractică cu o diplomă de doctor sau un master în domeniu, în funcție de țara în care ați făcut studiile.

Intermedicas: De ce ați ales să deveniți chiropractor?

Eu eram student la comunicare biomedicală în studiile mele universitare din SUA și Australia. Fratele meu, la acea vreme, a fost la școala de chiropractică și, după ce l-am vizitat și am văzut școala, am aflat despre profesie și am fost tratat cu succes pentru o problemă a gâtului. Am decis că aceasta nu este doar o formă excelentă de asistență medicală, ci profesia perfectă pentru mine. Mi-am schimbat studiul în universitate la pre-medicină, am făcut cei patru ani de universitate pentru acest curs în doi ani și am aplicat la școala de chiropractică. Am fost acceptat și am făcut cei patru ani de studiu în chiropractică și rezidențiatul în trei ani. Am trecut de toate cele trei consilii naționale din SUA și am licență pentru a practica în trei state din SUA, iar în Olanda sunt membru fondator al Federației Olandeze de Chiropractică.

Intermedicas: Unde ați studiat chiropractica?

Eu mi-am făcut studiile universitare în SUA și Australia în comunicări biomedicale și pre-medicină și diploma profesională la Colegiul de Chiropractică Cleveland din Kansas City, Missouri unde am absolvit cu o diplomă de Doctor în Chiropractică în 1989. Am făcut ulterior și studii suplimentare în terapia cu laser rece și decompresia coloanei vertebrale pentru tratamente non-chirurgicale ale herniei.

Intermedicas: Ce ne puteți spune despre locurile unde ați practicat chiropractica?

În ultimii 31 de ani am practicat în mai multe țări. Am început în SUA, unde am lucrat timp de șapte ani. Am practicat în Londra timp de doi ani și în ultimii 22 de ani în Olanda, unde am avut multiple cabinete, principalul fiind în Amsterdam. În România, am predat un seminar de chiropractică unor lucrători din domeniul medical interesați de recuperare medicală din Iași. Acum lucrez ca visiting chiropractor, o săptămână pe lună, în clinica Intermedicas din București.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.