Afecțiunile pediatrice ameliorate prin chiropractică

Sănătatea copilului tău este esențială. De cele mai multe ori, însă, medicina convențională recomandă tratamente medicamentoase sau proceduri invazive care pot avea efecte negative în timp.

În perioada de creștere, copiii sunt expuși unei serii de factori fizici, chimici sau emoționali care duc la apariția perturbărilor la nivelul sistemului nervos și, implicit, la deteriorarea stării generale de sănătate și a calității vieții. Chiropractica este benefică copiilor de toate vârstele (de la nou-născuți pana la adolescenți) deoarece se concentrează pe rezolvarea problemei medicale și nu doar pe ameliorarea simptomelor.

Dr. Lou Jacobs este membru al Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică și beneficiază de instrurire completă pentru a se adresa unei arii largi de patologiile pediatrice.

 

  • Infecții ale urechii/otite

Durerile și infecțiile urechii se numără printre cele mai frecvente afecțiuni la copii și sunt unul dintre principalele motive pentru care majoritatea părinților apelează la un chiropractor pediatru. Conform statisticilor, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 luni sunt cei mai predispuşi la o infecţie a urechii, 75% din cazurile de otită medie apărând la copii sub 10 ani. Tratamentul standard pentru aceste afecțiuni constă în administrarea antibioticelor, însă de cele mai multe ori acestea pot provoca efecte secundare remarcabile.

Unul dintre cazurile rezolvate cu succes de către dr. Lou Jacobs este cel al unei fetițe de 20 de luni care, de la vârsta de 4 luni, dezvoltase o infecție la ureche. De aproximativ 16 luni era supusă unui tratament medicamentos bazat pe antibiotice, dar sănătatea ei părea să se înrăutățească. În cele din urmă, părinții au decis să apeleze la chiropractică. În urma consultației, dr. Lou Jacobs a identificat o perturbare a sistemului nervos la nivelul gâtului și, în urma unor sesiuni de ajustare, a reușit să faciliteze procesul de vindecare.

 

  • Astm și alergii

Alergiile reprezintă în prezent a doua cauză de îmbolnăvire a copiilor, după infecţii ale căilor respiratorii. Astmul este o boală cronică care apare la copii, mai ales în primul an de viaţă, fiind cel mai răspândit tip de boală cronică. Conform statisticilor, în România, aproximativ un milion de persoane suferă de astm, dintre care aproximativ 60% sunt copii și tineri.

Un studiu realizat de Asociația Internațională de Chiropractică Pediatrică în 2009 a demonstrat beneficiile chiropracticii în ameliorarea simptomelor de astm și alergii. Studiul clinic a vizat un pacient în vârstă de 7 ani care suferea de alergii și astm de la vârsta de 5 ani și care urma un tratament bazat pe antibiotice (Alavert destinat alergiilor și Albuterol, astmului). Condiția sa medicală era severă, ducand la  absențe școlare frecvente și vizite lunare la doctor. În urma unor ajustări cervicale, toracice și lombo-sacrale, pacientului i-a fost întrerupt tratamentul medicamentos (cu acordul părinților și al medicului).

Acest studiu a demonstrat eficiența chiropracticii în echilibrarea sistemului imunitar.

 

  • Scolioză

Primii ani de şcoală înseamnă pentru un copil şi un posibil debut al unor boli ce afectează coloana vertebrală, cum ar fi scolioza. România este țara cu cele mai multe cazuri de scolioză din Europa, frecvența acesteia fiind de 2%-3% în rândul copiilor și adolescenților.

Un studiu publicat de “Journal of Chiropractic Medicine” a analizat 28 de pacienți cu scolioză care au primit îngrijiri chiropractice pe o perioadă de 6 luni. Rezultatele au indicat îmbunătățiri ale afecțiunii, cuantificate prin măsurarea unghiului Cobb (metodă de stabilire a amplitudinii curburii), a capacității pulmonare si a durerilor resimțite de pacienți. Aceștia au fost monitorizați pe o perioadă de 24 de luni, timp în care rezultatele au rămas constante.

De regulă, atunci când deformarea coloanei vertebrale nu poate fi corectată ortopedic, specialiștii recomandă intervenția chirurgicală pentru a opri progresia bolii și a restabili echilbrul. Chiropractica este o soluție alternativă neinvazivă care nu implică durere, iar eventualele complicații (paralizie, sângerare, infecție, deces) care pot surveni sunt evitate complet.

 

  • Colici

Majoritatea sugarilor prezintă în primele luni de viață așa-numitele colici abdominale, aproximativ 25%-30% dintre nou-născuți suferă de această afecțiune. Plânsul constant și inexplicabil este cel mai frecvent fenomen observat, acesta poate fi însoțit de contracția mușchilor abdominali și de îndoirea sau întinderea și încordarea picioarelor, de ridicarea capului, înroșirea feței si flatulențe, iar la sugarii mici se poate observa o învinețire în jurul gurii. Alte simptome includ somnul agitat și dificultate în hrănire.

În cadrul unui studiu inițiat de “Anglo-European College of Chiropractic” au fost selectați 316 sugari cu o vârstă medie de 5.7 săptămâni, diagnosticați cu colici. Studiul s-a derulat pe o perioadă de 3 luni și a implicat 73 de chiropractori. După doar 2 săptămâni de tratament chiopractic, 94% dintre cazuri au fost vizibil îmbunătățite.

Sursă foto

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.