Alina și ‘planul de atac’ împotriva tumorii

Ne amintim cu drag de cazul Alinei, o avocată de 35 de ani cu o personalitate efervescentă. “Știți cum se spune? Viața e un naufragiu, dar niciodată nu trebuie să uităm să cântăm în bărcile de salvare”, spunea Alina în timp ce ne povestea situația sa medicală.

Pe atunci, tocmai preluase un caz complex al mai multor familii ce urmau să fie evacuate din locuințele lor și lăsate pe stradă. Hotărâse să se implice pro-bono și acest lucru îi dublase volumul de muncă. “Lucram foarte mult noaptea la caz și aveam niște migrene îngrozitoare care învingeau orice analgezic. După o perioadă, am observat cu stupoare că aveam mici episoade recurente în care nu-mi puteam controla mâna pe stilou sau îmi era anormal de greu să mă concentrez. Am dat vina pe oboseală”, a mărturisit Alina.

În 2015, a fost diagnosticată cu o tumoră rară la baza craniului (condrom dezvoltat în unghiul pontocerebelos cu invazie de bază de craniu) cu potențial de lezare a nervilor cranieni.

“Nu mi-am dat seama de gravitatea situației până în momentul în care medicul meu mi-a spus cu o voce joasă că am o tumoră cerebrală și se află într-o zonă riscantă a creierului. Nu am știut cum să reacționez pe moment: ce opțiuni am, la ce medic ar trebui să apelez, ar trebui să mă tratez afară?”.

Rezolvarea cazului

Anual, sunt diagnosticate peste 35.000 de tumori cerebrale. Acestea pot apărea la orice vârstă și oricine este predispus la un anumit risc.

În urma discuției cu manager-ul nostru de caz, Alinei i-a fost confirmat diagnosticul și i-a fost recomandat tratament la clinica noastră parteneră din Berlin, Charite. Coordonatorul secției de neurochirurgie, Prof. Dr. Peter Vajkoczy fiind ultraspecializat în tratamentul tumorilor cerebrale din zonele greu accesibile ale creierului.

“Am decis ca Prof. Dr. Peter Vajkoczy să preia cazul Alinei datorită expertizei sale de top în neurochirurgie. Pe lângă coordonarea departamentului de la clinica Charite, domnia sa este profesor asociat în cadrul Universității Heidelberg și, în cei peste 10 ani de experiență, a primit nenumărate distincții, precum “Young Neurosurgeon Research Award of the World Federation of Neurosurgical Societies (WFNS)”, “Wolfgang Hoffmeister Award”, “Hermann Rein Prize” sau premiul pentru cercetare oferit de Academia Germană de Neurochirurgie.

Odată ajunsă în Berlin, Prof. Dr. Peter Vajkoczy a realizat un nou set de investigații pentru a decide cea mai bună metodă de abordare. “Îi spuneam ‘planul de atac’ pentru că a fost construit cu atâta grijă și precizie încât eram sigură că o să fim învingători. Dr. Vajkoczy obișnuia să vină la mine în salon cu radiografiile și să îmi explice în detaliu în ce consta intervenția, unde urma să fie incizia, cum va fi extirpată tumora”.

Au fost necesare 2 intervenții chirurgicale la un interval de 2 zile din cauza poziționării dificile și riscante a tumorii. În ciuda severității situației, nu a suferit complicații postoperatorii sau deficite neurologice.

S-a întors în România la câteva săptămâni, cu o stare bună și lipsită de complicații. În prezent, este monitorizată la clinica noastră unde vine de fiecare dată cu povești noi.

 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.