Ana Maria Marian (Managing Partner, Intermedicas) despre second opinion avizat vs. second opinion improvizat

Cu o experiență de peste zece ani în servicii medicale de top, Ana-Maria Marian dezvoltă în prezent divizia de retail și de corporate a Intermedicas, primul furnizor de second opinion medical din România. Ana a vorbit despre ce înseamnă un second opinion avizat, care sunt beneficiile și costurile acestuia, precum și diferențele în raport cu un second opinion improvizat.

 

“Clinicile specializate în second opinion sunt cunoscute în vest, însă și în România oamenii încep din ce mai mult să acceseze acest concept.” spune Ana.

Intermedicas este clinica care și-a asumat încă de la început misiunea de a susține inovația în domeniul medical și de a le oferi pacienților acces la cei mai buni medici, fără ca aceștia să depindă de un lanț de clinici sau de rețeaua unui asigurator.

 

Second Opinion Avizat versus Second Opinion Improvizat

 

Ana a explicat care sunt deosebirile dintre un second opinion avizat și unul improvizat. A cere a doua, a treia, a patra opinie medicală mergând din clinică în clinică la medici specialiști, căutând pe internet sau la recomandarea unor prieteni este o improvizație care poate să nu dea rezultate, iar cheltuielile de sănătate, de timp și bani, versus posibilitatea unei soluții medicale incomplete, pot fi costisitoare. Nu ai certitudinea că medicul care a tratat o cunoștință și a funcționat se descurcă la fel de bine și în cazul tău. O clinică specializată în second opinion sau în a doua opinie medicală este, dacă vreți, un radar de cei mai buni medici. Noi facem asta pe 3 continente în Europa, SUA și Japonia.”

 

Intermedicas oferă soluții integrate de investigații și tratament, facilitând în același timp accesul pacienților la cei mai de seamă medici din România și, mai ales, de peste hotare. În cele peste 50 de centre partenere, medici cu expertiză acoperă o arie largă de specializări, de la chirurgie, pediatrie, ortopedie și urologie până la ginecologie, cardiologie, neurologie sau oncologie.

 

În același timp, clinica derulează un program special de Visiting Professors, prin intermediul căruia pacienții pot fi consultați periodic de medici experți ce profesează în străinătate de ma bine de 20 de ani.

 

“Noi identificăm prin procese de selecție riguroase medici care au realizat proceduri sau intervenții în premieră sau au inventat diverse dispozitive, spre exemplu unul dintre medicii din programul de Visiting Professors, dr. Fuhrmann, ortoped traumatolog, a salvat un tânăr de la amputarea piciorului printr-o tehnică de reconstrucție osoasă.” a completat Ana.

 

 

Beneficiile și costurile  unui second opinion

 

Pacienții care aleg să consulte o a doua opinie medicală pot avea mai multe beneficii printre care certitudinea diagnosticului, obținerea unor alternative la planul actual de tratament sau accesul la servicii medicale, tehnici și tehnologii avansate din străinătate.

 

“Pacienții care aleg serviciile unei clinici de second opinion pot beneficia de siguranța 100% a diagnosticului și a faptului că soluția medicală propusă este cea mai bună și neinvazivă variantă. Totodată, prin protocolul de colaborare o clinică de second opinion are o putere mai mare de negociere cu medicii și clinicile din rețea spre exemplu în cazul lui Mircea Câmpeanu, pacientul căruia i-au fost amputate picioarele în urma unui accident, a avut nevoie de proteze, iar noi am reușit să le negociem de la aproximativ 120.000 de euro la 60.000” a mai menționat Ana.

 

Pe langa aceste lucruri, pacientul obține acces cu prioritate la medicul de care are nevoie și la tratamente care încă nu sunt disponibile în România. Cum fiecare caz este unic, persoanele care accesează o a doua opinie medicală beneficiază și de un manager de caz, un medic care îi însotește pe tot parcursul procesului, din momentul în care trec pragul clinicii și până la rezolvarea situației medicale.

 

În ceea ce privește costurile unui astfel de serviciu, Ana a explicat “Punând în balanță beneficiile aduse de o clinică de second opinion (pe scurt – acces rapid la medicii vârf de lance) coroborat cu impactul pe care o problem medicală îl are asupra vieții noastre, am putea spune că e un cost mai mult decât rezonabil. În general, un pacient plătește mai mult mergând pe încercate la mai mulți medici, fără a avea o direcție clară sau plătind diverse tratamente medicale care, ulterior, se dovedesc ineficiente.”

 

Pacienții Intermedicas fac parte din toate categoriile sociale, de la pacienți care au căutat ani în șir soluții medicale în spitalele de stat din România și până la sportivi de top, persoane din zona politică sau corporate. Indiferent de abordarea medical de care au beneficiat, ceea ce oferim este o soluție medicală și, deci, o speranță la însănătoșire.

 

sursa foto: Business Magazine Club

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.