Atunci când câștigi, nimic nu te mai doare – Cazul unui golgheter român

*Din dorința de a-i proteja identitatea vom folosi inițiale fictive

C.B. a ajuns la clinica noastră în 2015 în urma unui diagnostic grav ce l-a împins către o încheiere timpurie a carierei sale. “La noi în familie, fotbalul este mai mult decât o tradiție. Îmi amintesc de la prima mea minge peticită de tata și până la ultimul meci pe care l-am jucat alături de echipa mea. Nu știam pe atunci că îmi va rămâne în memorie drept ultimul … M-am gândit de multe ori la momentul în care va trebui să renunț la acest sport, dar nu am avut nici măcar un gând fugitiv că așa se va sfârși”, ne povestește acesta.

După o scurtă perioadă de concediu, C.B. a revenit entuziasmat la antrenamente. “Tata avea niște vorbe de duh pe care mi le repeta înainte de fiecare meci, cum ar fi: atunci când câștigi, nimic nu te mai doare sau primele 90 de minute ale meciului sunt cele mai importante. Urma un sezon important, ne antrenam constant”. Însă, la ultimul antrenament, medicul clubului a observat umflături musculare la nivelul ambilor genunchi ai jucătorului.

“Am spus crampe, întinderi, rupturi musculare, contuzii, entorse – eram pregătit pentru orice fel de diagnostic care mi-ar fi permis într-un final să mă întorc la fotbal. Dar nu a fost atât de simplu, medicul echipei mi-a impus consultarea unui specialist în ortopedie. Ca orice sportiv, eram conștient și motivat de frică să aleg cel mai bun doctor.”

Rezolvarea cazului 

Cazul lui C.B. a fost preluat de către dr. Mircea Schmidt, medic specialist în ortopedie, chirurgie a coloanei și traumatologie cu o experiență de peste 30 de ani și Visiting Professor Intermedicas. Datorită experienței sale anterioare cu sportivi de performanță, managerul nostru de caz a considerat că este cel mai potrivit medic din rețea.

C.B. a fost diagnosticat cu sarcom de femur distal.“Pacientul prezenta o tumoră pe întregul femur distal. Boala avea un caracter complex cu o evoluție rapidă, agresivă și tendință de metastazare. Am intervenit chirurgical pentru rezecția sarcomului, iar localizarea tumorii mi-a permis efectuarea operației în limite oncologice, fără afectarea integrității articulare în totalitate”, a mărturisit dr. Schmidt.

Operația a fost un succes, “Îi sunt foarte recunoscător medicului Mircea Schmidt. Am ajuns la el cu un diagnostic grav, niciun plan de tratament și o speranță de viață estimată undeva la 3 luni. Nu o să mai pot juca la nivel profesionist vreodată și, cu timpul, mă voi obișnui și cu această idee. Momentan, încerc să văd partea plină a paharului – cele 3 luni care îmi fuseseră date la început s-au transformat în 6, apoi într-un an și, iată-mă”, explică C.B.

În prezent, pacientul este monitorizat în cadrul clinicii Intermedicas.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.