Bicicleta și efectele ei asupra coloanei

Vara este sezonul bicicletelor şi momentul ideal pentru a ne elibera de stres petrecând timp în aer liber. În zilele de vară ar trebui să profităm de vremea frumoasă și să pedalăm prin oraș. Într-un studiu realizat de Daedalus Millward Brown pentru Asociația Green Revolution, mersul pe bicicletă este pe primul loc în topul activităților sportive ale românilor care locuiesc în orașe. De asemenea, rezultatele cercetării arată că 53% dintre persoanele care au mers cu bicicleta în timpul verii au făcut-o în scop recreativ.

Indiferent de frecvenţa cu care se foloseşte bicicleta, presiunea fizică exercitată asupra corpului în momentul pedalării poate afecta muşchii, ligamentele şi tendoanele.

Durerile lombare – cele mai frecvente afecţiuni cu care se confruntă bicicliştii

Deşi majoritatea tindem să credem că genunchii ar putea fi cei mai afectaţi în timpul pedalării, studiile arată contrariul. În fiecare lună, aproape o treime din populaţia adultă suferă de dureri de spate. După durerile din gât şi gripă, durerile lombare sunt cele care afectează tot mai mulţi biciclişti.

În România, între 30 şi 70% dintre cicliştii amatori au avut dureri de spate. Printre cele mai frecvente afecţiuni cauzate de mersul pe bicicletă, pe lângă cele lombare, se află durerile de la nivelul gâtului, şi sciatica, afecţiune care se manifestă printr-o durere constantă, slăbiciune şi amorţeală a piciorului care porneşte din zona lombară.

Cum le putem preveni?

Chiropractica este o formă de medicină alternativă care pune accentul pe diagnosticul, tratamentul şi prevenirea tulburărilor mecanice ale sistemului musculo-scheletic, în special la nivelul coloanei vertebrale. Se pune accentul pe aceste zone, deoarece afectează sănătatea prin intermediul sistemului nervos. Ajustările pot avea rezultatele dorite în funcție de specialistul care corectează problemele de la nivelul coloanei. Durerile de spate pot fi reduse parțial sau complet, însă totul depinde de abilitățile specialistului.

Dr. Lou Jacobs, chiropractor american acreditat, recomandă să țineți cont de următoarele elemente înainte de a vă urca pe bicicletă:

  • să alegeți o bicicletă corespunzătoare înălţimii voastre
  • să ajustați ghidonul pentru a permite corpului vostru să se alinieze într-o poziţie cât mai naturală şi confortabilă.
  • să potriviti șaua astfel încât genunchii să fie doar uşor îndoiţi în momentul pedalării, altfel, aceasta trebuie ridicată
  • să schimbați frecvent poziţia mâinilor şi corpului când vă aflați pe bicicletă, astfel presiunea este pusă pe diferite grupe de muşchi

În cazul bicicliştilor amatori, distanţa parcursă pe bicicletă trebuie să fie mărită progresiv, pentru a nu se suprasolicita organismul.

Sursa foto

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.