Diagnosticarea cancerului: Când trebuie să mergeți la medic

Tratarea cancerului în faze avansate este ca o loterie, mai ales în România spitalelor cu investiţii minime în tratamente revoluţionare. Însă, descoperită în fază incipientă, boala poate fi învinsă. De aceea, chiar şi când credeţi că aveţi un stil de viaţă sănătos, este vital să faceţi preventiv analize medicale, a declarat într-un interviu pentru Digi24 profesorul doctor Bob Djavan de la Rudolfinerhaus Foundation Hospital Austria. Prof .  Bob Djavan acordă în fiecare lună consultații pacienților români la clinica Intermedicas.

Mergeţi la medic, mergeţi la analize!

„Cancerul se instalează cu mult înainte de a ajunge la medic şi de a fi diagnosticat. E o combinaţie între nutriţie, pentru că alimentaţia este foarte importantă. Vorbiţi cu un nutriţionist, cu un doctor. Felul în care ne hrănim reprezintă unul dintre motivele pentru care ajungem să ne îmbolnăvim de cancer, nivelul de stres e un factor foarte important. Oamenii stresaţi au un sistem imunitar mai fragil şi asta poate avea un rol în apariţia cancerului. La fel, genetica. Dacă ştiţi că aveţi o predispoziţie în familie, mergeţi la medic pentru diagnosticare timpurie. Mergeţi la medic, mergeţi la analize. Câtă vreme nu există leacul perfect pentru cancer, diagnosticarea timpurie, în fazele incipiente, poate sună simplist, dar e cea mai eficientă metodă”, a explicat, profesorul Djavan.

 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.