Cancerul de prostată: cauze, simptome și tratament

Cancerul de prostată este o importantă problemă de sănătate în majoritatea țărilor civilizate. Deși boala este rară la bărbații sub 50 de ani, experții consideră că majoritatea vârstnicilor au cel puțin „urme” de cancer prostatic.

Astfel, patru din cinci cazuri sunt diagnosticate la bărbații cu vârstă peste 65 de ani, iar mai puțin de 1% au vârsta sub 50 de ani. Deși rar, cancerul de prostată poate fi întâlnit și la pacienți de 30-40 de ani.

Bărbații care au în familie cazuri de cancer de prostată au risc mai mare de îmbolnăvire decât populația generală.

Dr. Georg Gusbeth, medic primar urolog, parte din programul de Visiting Professors al Intermedicas, vorbește despre cauze, simptome, tratament și vindecare în cazul cancerului de prostată.

Ce fel de cancer este cancerul de prostată?

Într-o proporție destul de mare, cancerul de prostată este unul mai lejer, chiar „mai leneș” aș putea să spun. Din păcate, avem și 20-25% cancere foarte agresive care apar la vârsta de 50-60 de ani și metastasează destul de repede.

Există simptome evidente?

Cancerul nu doare, iar atunci când doare, este prea târziu. Sunt însă tratamente și pentru cazurile descoperite târziu, care prelungesc cu ani și ani un deznodământ tragic. Așadar, cancerul de prostată este asimptomatic în primele stadii, însă poate fi descoperit întâmplător de medic în timpul unui control de rutină în urma examenului digito-rectal.

Care sunt cauzele care duc la acest diagnostic?

Deși se speculează foarte mult, nu există niște cauze dovedite. La toate congresele se vorbește fie despre dieta, fie despre cauze genetice, fie despre cauze privitoare la latitudine și longitudine în sensul că sunt popoare care au mai frecvent acest cancere, altele care nu au aceeași frecvență.

Cum tratăm cancerul de prostată?

Cancerul se prostată se trateazp în funcție de  stadiul în care îl descoperim. Dacă este descoperit într-un stadiu incipient și e definit ca și cancer printr-o biopsie, tratamentele clasice sunt cele care oferă cea mai lungă rată de supraviețuire. Acestea sunt, în general – operația care extirpă complet glanda prostatică –  sau radioterapia – în unele cazuri, oferă un tratament foarte bun pentru următorii 10-12 ani.

Se poate vindeca complet această formă de cancer?

Evident, se poate vindeca complet. Să nu uităm că vorbim, de regulă, despre bărbați de 60-65 de ani care, de multe ori, au și alte comorbidități, iar atunci 10-15 ani sunt deja un viitor destul de promițător pentru ei. În toată această perioadă, ei nu mai au probleme cu dezvoltarea acestei entități maligne. explicații. Important este să deschidem ochii.

 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.