Când stresul degenerează în burnout

Care sunt diferențele dintre stres și sindromul de burnout și, mai ales, cum le poți preveni? Sub aceste semne de întrebare, dr. Dan Mitrea a inițiat o discuție despre burnout sau epuizarea la locul de muncă.

Cu toate că derivă din stres, burnout-ul cunoscut și ca sindromul arderii complete sau oboseală cronică, este o afecțiune diferită. Stresul apare ca un răspuns natural al organismului și este mai ușor de identificat, în vreme ce simptomele burnout-ului se manifestă subtil, în special în fazele incipiente.

Cum ne dăm seama că suferim de acest sindrom? Dr. Dan Mitrea a vorbit despre cele 12 etape prin care trece o persoană pentru a ajunge la burnout, descrise de psihologii Freudenberger şi North. Nevoia (compulsivă) de afirmare, neglijarea nevoilor personale, amorțirea emoțională, depersonalizare, schimbări comportamentale, depresie fiind doar câteva dintre semnele care anunță această afecțiune.

Compania de training Exec-Edu a lansat o serie specială de programe, cu tema well-being şi dezvoltare personală, pentru segmentul corporate, dar şi pentru antreprenori, sub sloganul “Antrenăm starea de bine”. În acest context, Intermedicas Worldwide a fost partener la workshop-ul Lifestyle Strategy desfășurat la Palatul Cesianu Racoviță, sediul galeriei Artmark pe 23 iulie.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.