Care e cel mai bun medic pentru afecțiunea ta? Intermedicas te ajută să-l găsești oriunde în lume

Statisticile ne arată că un număr mare de români și-a pierdut încrederea în condițiile de spitalizare din România și aleg să se opereze în Viena. Dar de ce nu în Bruxelles?

 

Dr. Ioan Dunca locuiește de peste 20 de ani în Bruxelles, unde își desfășoară activitatea de chirurg ortoped în cadrul spitalului Delta și Clinica Parc Léopold. După absolvirea Universitătii de Medicină din Târgu Mureș, a avut ocazia să meargă în Belgia pentru a continua cursurile de specializare în ortopedie, urmate de două burse de supraspecializare în Paris și New York.

De curând, dr. Dunca s-a alăturat programului de Visiting Professors al clinicii Intermedicas, oferind astfel acces pacienților români, la servicii medicale la cele mai înalte standarde. Fie că este vorba despre necesitatea unei a doua opinii medicale, sau pur și simplu dorința pacientului de a se opera în altă țara, spitalul Delta din Bruxelles acoperă o plajă largă de specialități medicale. Întrebat despre facilitățile pe care le poate oferi această clinică, dr. Ioan Dunca ne spune:

 

„Este o clinică nouă, deschisă în 2017, aparține grupului Chirec, cu 28 de săli de operație și 500 de paturi. Camere în majoritate private, bloc operator ultra modern, chirurgi cu specialități făcute în Belgia, Franța, Statele Unite. Tratam in principal cazurile complexe și dificile, chirurgia fără durere. Bolnavul primește înainte un deviz pentru operația ce va avea loc, deci poate alege.

 Și limba franceză e mai ușor de înțeles decât germană. De fapt multe din infirmierele echipei sunt românce. În ceea ce privește costurile, comparativ cu Viena, prețuri pot fi și cu 30% mai mici.”

delta spital belgia
Spitalul Delta, Bruxelles

Dr. Dunca are o vastă experiență în chirurgia protetică de șold, iar metoda de abordare, este una aparte:

„Proteza de șold este fabricată de multe societăți; cam multe se aseamănă. Majoritatea chirurgilor știu cum trebuie pusă proteză și totuși rezultatele nu sunt cum ar trebui să fie.

Utilizez o proteză din titan, ușoară și rezistentă; Nu folosesc ciment pentru fixare. Proteza fiind acoperită de un strat de protecție specială , osul aderă că și pe un…coral; Este o integrare biologică și de lungă durată, dar ceea ce e mai important e metoda de abordare: nu tai niciun mușchi ca să ajung la articulație. Mă „strecor” printre mușchi, îi îndepărtez și ajung la articulație în mod atraumatic. Aceasta e explicația de ce bolnavul merge a doua zi după operație și pleacă acasă după 3 zile.”

 

În ceea ce privește second opinion în sistemul medical din Belgia, dr. Dunca ne spune: „Nu este reglementat legislativ. Este considerat ca o consultație normală. Mulți bolnavi fac acest lucru. Mă duc la consultație la X , primesc o opinie, poate chiar programez operația și după aceea la o săptămâna pentru că am auzit de Y iau o a doua consultație. Dacă al doilea medic e mai convingător , renunț la operația cu chirurgul X și mă programez la al doilea. ”

 

Unde cerem Second Opinion in Romania? Cum știm care e cel mai bun medic ?

La Intermedicas, criteriile de selectie a partenerilor medicali tin de complexitatea cazurilor medicale rezolvate cu success, lucrarile aparute, studiile efectuate, sau prezenta in topuri publicate anual de institutii medicale de renume.

 

Pacientul român are dreptul prin lege la o a doua opinie medicală, iar, în acest sens, poate solicita, gratuit, o singură dată, înregistrările de înaltă performanţă a investigaţiilor medicale de tip CT, RMN şi inclusiv toate datele medicale ce îl privesc. Cu toate acestea, peste 50.000 de decese sunt înregistrate anual din cauza cancerului şi mai puţin de 1% solicită second opinion.

 

Intermedicas rezolvă anual aproximativ 300 de cazuri de second opinion, cele mai solicitate specialități pentru second opinion fiind oncologia, endocrinologia, ortopedia, cardiologia și ginecologia. Echipa medicală care oferă servicii de second opinion în cadrul clinicii este formată dintr-o rețea de peste 500 de specialiști, dintre care aproximativ 100 din România și restul din afară țării.

 

 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.