Caz rezolvat: Chiropractica pediatrică pentru prezentațiile pelviene

Margaret este una dintre cele mai recente paciente Intermedicas. De origine olandeză, Margaret este pe cale să devină mămică pentru prima dată. Sarcina sa a decurs normal până în cea de-a 33-a săptămână când, în urma controlului periodic, medicul a constatat că bebelușul nu se află într-o poziție optimă nașterii.

Fătul era cu bazinul orientat spre colul uterin al mamei, situație cunoscută ca prezentație pelviană. “Citisem despre această situație în care bebelușul se mută în burtică. Pre-natal mi s-a spus despre versiunea cefalică externă, despre tot felul de exerciții de relaxare și terapii alternative. Îmi doream să nasc natural și aș fi apelat la cezariană doar în cazul în care i-aș fi pus viața în pericol micuțului”, ne-a povestit Margaret.

A aflat despre chiropractică și beneficiile pe care le poate avea înainte, în timpul și după sarcină, în urma unui consult cu dr. Niculescu, medic ginecolog Intermedicas. ”Mă consider foarte norocoasă că dr. Lou Jacobs se afla în România. Am programat o consultație și mi-a explicat cum a reușit prin tehnica Webster, tehnică special concepută pentru gravide, să aducă bebelușii în poziție normală pentru 95% dintre pacientele sale”, adaugă Margaret.

După o săptămâmână de ajustări chiropractice, Margaret a mers din nou la medicul său pentru controlul de rutină, iar ecograful a arătat cum bebelușul ei revenise în poziție normală.

“Tehnica Webster este una foarte specifică și gentilă, de aceea este nevoie ca persoana care o realizează să fie acreditată și să dețină pregătirile necesare. Multe dintre femeile gravide care se află în această situație (prezentație pelviană) se tem că procedura este dureroasă sau dăunătoare. Însă, implicațiile negative se transformă în beneficii atunci când chiropractorul știe ce face. În ‘cel mai rău caz’, copilul nu revine în poziția de naștere. Însă, în majoritatea cazurilor, corpul mamei este optimizat și pregătit să facă față mult mai bine nașterii”, a afirmat dr. Lou Jacobs, chiropractor american acreditat în România.

Dr. Lou Jacobs este membru al Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică și a absolvit cursuri avansate de chiropractică prenatală, postnatală și pediatrică pentru a realiza tehnica Webster în condiții de maximă siguranță. Beneficiul principal este facilitarea mobilității fătului în uter, astfel încât acesta să aibă cea mai bună poziție în momentul nașterii.

Chiropractica este folosită ca un instrument proactiv pentru a optimiza sănătatea fizică și mentală și, în același timp, contribuie la o naștere mai ușoară și un travaliu mai rapid și mai puțin dureros. Aceste beneficii sunt resimțite atât de mamă, cât și de copil.

Sursă foto
Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.