Second Opinion: Caz medical solutionat dupa mai bine de un an de incertitudini

In septembrie 2016, pacientul Zoltan J., in varsta de 30 de ani, a avut o tuse seaca foarte intensa care disparea doar in timpul tratamentului cu antibiotice, dupa care revenea.

“Am fost la un pneumolog care mi-a prescris tratament cu antibiotice o saptamana, tusea a disparut pe durata tratamentului, dar a revenit la o saptamana dupa terminarea antibioticelor. Intre timp, am facut o radiografie dar nu se vedea nimic”, povesteste Zoltan.

Pana in februarie 2017 pacientul a avut in continuare acea tuse seaca, pe care o trata lunar cu antibiotice, la recomandarea medicului. In februarie, a fost la un alt medic, care i-a facut o spirometrie, insa rezultatele au iesit bine, iar la radiografie din nou nu se observa nimic.

“Atunci mi s-a pus un diagnostic de «posibil astm sub observatie».  Am facut tratament cu Astmanex 200 mcg, 3 luni, si tusea a inceput sa dispara incet, incet, dar am ramas cu o senzatie ca si cum as avea un fir de par in plamani. Nu tuseam, dar simteam mereu ca si cum ceva ar fi fost acolo”, mai afirma pacientul.

Vazand ca problema lui medicala un este solutionata, in iunie 2017, a decis sa merga la un pneumolog din Londra care, in urma radiografiei, i-a spus ca observa un mic nodul in partea inferioara a plamanului drept, recomandandu-i un examen CT.

In iulie 2017 am efectuat primul CT, iar in octombrie 2017 l-am efectuat pe al doilea. Intre timp, am mai gasit un CT facut in 2012, care nu fusese comparat cu cele din 2017, pentru a vedea daca si in 2012 erau prezenti nodulii in plamani, mai spune Zoltan.

Second Opinion de imagistica

Avand multe incertitudini si capatand deja o angoasa din cauza starii de sanatate, in noiembrie 2017, la peste un an de cand se declansasera simptomele, pacientul a decis sa apeleze la Intermedicas pentru Second Opinion.

‘’Dupa analiza documentelor medicale si anamneza, am descoperit ca, de fapt, era vorba despre doua situatii simultane, ambele respiratorii. Prima, si cea care ii dadea simptomele, era o hiperreactivitate bronsica (astm incipient)”, explica Dr. Marinela Stanculete, medic integrator de caz.

Pentru cea de-a doua situatie, nodulii din plamani prezenti pe CT, s-a cerut Second Opinion de imagistica la unul dintre cei mai buni specialisti din tara – Dr. Tudor Ciprut. ‘’Acest Second Opinion de imagistica a relavat faptul ca era vorba despre niste leziuni sechelare, inofensive, practic o amprenta pe care o lasa microbii’’, mai spune Dr. Marinela Stanculete.

Apoi, pacientul a facut investigatiile functionale respiratorii recomandate, care au confirmat hiperreactivitatea bronsica. I s-a dat un tratament adecvat pentru aceasta problema, iar simptomele s-au remis.

Despre Second Opinion

In orice situatie medicala ingrijoratoare sunt esentiale siguranta diagnosticului corect – stabilit de o echipa medicala interdisciplinara – si recomandarea solutiilor de tratament cu cea mai mare rata de succes. Acest tip de expertiza se regaseste intr-un raport medical de second opinion.

Second Opinion (a doua opinie medicala) inseamna siguranta diagnosticului corect si accesul la cea mai buna solutie de tratament pe care o ofera practica medicala la nivel international. Persoanele care au fost diagnosticate cu boli grave au nevoie de certitudinea solutiei medicale, ca fiind cea mai buna, si de eficienta planului de tratament.

A doua opinie medicala este indicata, mai ales, in diagnosticul de boli grave, cronice, sau pentru solutii de tratament medical care pot afecta calitatea vietii pe termen lung.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.