Cazul Andradei – despre provocări duse la extrem

Andrada este unul dintre primii pacienți care ne-a trecut pragul. O tânără de 29 de ani pentru care zona de confort nu este acceptabilă. Pasionată de sport și de tot ce înseamnă activități montane a reușit să își transforme hobby-urile în job: hiking-ul și sporturile extreme.

“De mică am avut o înclinație spre sporturile care implică o anumită doză de risc, cu timpul, am devenit tot mai curioasă: de la snowboarding, ski și ciclism montan și până la surf sau kayaking. Într-o zi, m-am gândit că aș putea să câștig din pasiunile mele și, alături de un prieten, am pus bazele unei firme care se ocupă de zona aceasta mai îndrăzneață a sporturilor: organizăm excursii naționale și internaționale în zone unde se pot practica, trasee montane, oferim și lecții step-by-step. E job-ul ideal.”ne povestea Andrada entuziasmată.

Plănuise cu multă grijă un traseu de hiking pentru 10 persoane, în Italia, fără să știe că viața avea alte planuri pentru ea. “Trebuia să ajungem în zona orașelor Cinque Terre pentru două luni, primisem o recomandare și am transformat-o în 2 timpi și 3 mișcări într-un plan bine pus la punct. Cu o săptămână înainte de plecare, am început să am niște dureri surde în abdomen. În seara respectivă am făcut febră,  a doua zi am mers la medicul de familie.  I-am explicat simptomele și pentru că aveam un istoric familial de pietre la rinichi, mi-a pus diagnosticul fără să stea prea mult pe gânduri”, explică Andrada.

Andrada hotărâse să plece în Italia, urmând ca la întoarcere să înceapă tratamentul. Lucrurile nu au decurs însă conform așteptărilor: durerile nu au fost ameliorate, analgezicele luate nu au avut efect și, treptat, situația s-a înrăutățit (urinări cu sânge, dureri în zona lombară și stări de oboseală tot mai acute).

Rezolvarea cazului

“Am fost nevoită să mă întorc la București pentru că starea mea se deteriorase. Știam de second opinion și așa am ajuns la Intermedicas”. Rezultatele noului consult au infirmat diagnosticul inițial: Sara avea o tumoră renală dreapta – posibil adenocarcinom.

„Am considerat că Prof. Dr. Jens Altwein, șeful departamentului de urologie al Educational Hospital of Munich, este cel mai potrivit pentru preluarea acestui caz. Domnia sa are o vastă expertiză în diagnosticarea și tratarea tumorilor urogenitale”, a explicat dr. Dan Mitrea, manager de caz Intermedicas.

Andrada a plecat spre Munchen la scurt timp. “Drumul până acolo a părut că nu se mai sfârșește. Mă presau tot felul de gânduri negre, o să scap? Și dacă scap, voi rămâne cu un singur rinichi? Dacă recidivează? Poate par niște gânduri naïve, în special pentru o persoană care consumă adrenalină în fiecare zi, dar mă aflam în fața unei situații care era dincolo de puterile mele”, își amintește Andrada.

În urma unui nou set de investigații, Prof. Dr. Jens Altwein a decis că cea mai bună abordare a tumorii este intervenția chirurgicală – o excizie a formațiunii mediorenale, cu margini de siguranță, fără să fie nevoie de înlăturarea completă a rinichiului drept.

În prezent, Andrada a reușit să învingă în lupta cu cancerul, este monitorizată în continuare la clinica noastră, iar în urma ultimului control de rutină nu au fost identificate determinări secundare.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.