Cazul Corinei: o poveste legată cu fundă roz

În 2013, am cunoscut-o pe Corina, o tânără de 29 de ani care preda cu multă pasiune balet și jazz dance. Alături de 3 prietene, reușise să își îndeplinească visul: propriul studio de dans în București. “Îmi amintesc atât de limpede momentul acela care m-a zguduit în interior. Fusesem contactată de o organizație care derula un program de informare despre cancerele specifice femeilor. Își doreau să susțină o prezentare înainte de unul dintre cursuri și am acceptat. La un moment dat, a început o discuție despre autoexaminare și, de dragul situație, am zis să particip și eu”, povestește Corina.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un simplu exercițiu s-a transformat într-o răsturnare de situație: Corina a descoperit doi noduli cât două boabe de mazăre. O serie de investigații mai târziu, Corinei i-a fost pus un diagnostic critic: tumori mamare bilaterale cu adenopatii la nivelul toracelui și abdomenului și metastaze la nivel pulmonar și osos. “Eram singură în cabinetul doctorului, așteptam rezultatele analizelor și simțeam o presiune în tot corpul. Mă plimbam dintr-un colț al camerei în celălalt. Medicul s-a așezat la birou, a scos ecografia și îmi amintesc două cuvinte: stadiul patru. Restul a fost un nor de confuzie, de panică și de neputință” își amintește Corina.

Rezolvarea cazului

În România, 25 de femei sunt diagnosticate zilnic cu cancer la sân. În ţările occidentale, mortalitatea prin cancer mamar a început să scadă datorită programelor de screening şi a diagnosticării precoce. În România însă, femeile diagnosticate cu neoplasm mamar ajung la doctor în stadii avansate ale bolii.

În urma evaluării dosarului medical, managerul nostru de caz a decis preluarea cazului de către Dr. Wolfgang Abenhardt, coordonatorul clinicii oncologice, Elisenhof.

“Am considerat că Dr. Wolfgang Abenhardt este cel mai potrivit specialist pentru acest caz. De-a lungul timpului, experiența domniei sale și a echipei pe care o conduce, precum și modul de abordare al pacienților au avut un rol important în dezvoltarea unor servicii oncologice complete”, a explicat managerul nostru de caz.

Odată ajunsă în Munchen, Corina a început o formă agresivă de chimioterapie. “Primele săptămâni au fost cele mai dificile. În timpul sesiunilor de chimio parcă timpul trece mai greu, mai apăsător și după minute întregi de privit acea picătură chinezească, abia așteptai să îți iei haina și să pleci. Cred că am cerut de mult prea multe ori informații, tot timpul îmi doream mai multe informații, spre norocul meu, dr. Abenhardt mi-a fost alături pe tot parcursul etapelor”.

Ulterior, s-a obținut o reducere în dimensiuni a tumorilor și a determinărilor secundare, făcând posibilă continuarea tratamentului adjuvant prin radioterapie pentru ca, în final, să se ajungă la remisie. ”Eram atât de nerăbdătoare să mă întorc acasă, să mă întorc la dans. Când am ajuns la București, în aeroport eram așteptată de doi reprezentanți Intermedicas și de fetele de la studio cu o surpriză: fiecare își tatuase o fundiță roz pe gleznă. Sună a clișeu, până ți se întâmplă ție și asta schimbă totul”

Din nefericire, povestea Corinei nu se termină aici și, un an și jumătate mai târziu, screening-ul oncologic de rutină a evidențiat o nouă formațiune tumorală, de data aceasta la nivelul ficatului. ”Când am auzit cuvântul ‘metastază’ m-am cutremurat. Nu mă consider una dintre acele femei curajoase care primesc astfel de vești cu o atitudine de luptătoare. Mi-a fost frică prima dată și îmi era frică și acum”, povestește Corina.

Noua tumoră avea un caracter extrem de agresiv, iar tipologia cancerului era una complicată. Vestea bună a venit din partea unor parteneri Intermedicas din Germania care erau în proces de recrutare pentru un studiu clinic, iar Corina se încadra cerințelor. La o lună după ce am primit diagnosticul, m-au sunat cei de la Intermedicas: mă număram printre pacienții din trial. Nu o să folosesc cuvântul ‘vindecat’ căci această boală este de așa natură încât este extrem de dificil să consideri că ai scăpat. Acum, formațiunile tumorale au dispărut în proporție de 90% și singura mea variantă este să fiu optimistă. Fetele de la studio fac haz de necaz și-mi spun că ar fi trebuit să înlocuiască fundițele cu logo-ul clinicii”.

În prezent, Corina se află sub atenta supraveghere atât a clinicii Intermedicas, cât și a partenerilor noștri.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.