Caz Second Opinion: Succesul unui centru de excelență în melanom

Delia, in varsta de 26 de ani, a descoperit, in mai 2018, ca melanomul de gamba care a fost diagnosticat corect in tara (melanom malign) a prezentat o mica sangerare.

„După mai multe încercări cu diagnostice și opinii diferite, nu eram siguri ce ar fi  de făcut, care ar fi abordarea corectă, dat fiind că am înțeles clar că problema este urgentă și operația (de excizie a aluniței) trebuie făcută cât mai rapid posibil. Apoi am aflat de Intermedicas din familie, discutând despre opțiunile de tratament disponibile în țară”, povestește tânăra.

Cazul Deliei a fost preluat de doamna doctor Marinela Stănculete, medic integrator de caz.

Centru de excelență în melanom

„Pacienta a apelat la Intermedicas pentru Second Opinion asupra tratamentului și locului unde să fie făcut tratamentul. Din cauza aspectului de graniță la dermatoscopie, în ceea ce privește infiltrarea în țesuturile din jur, i-am confirmat necesitatea intervenției chirurgicale, dar i-am recomandat efectuarea procedurii într-un centru de excelență în melanom (experiență vastă, studii, raportări) –Instituto Nazionale Dei Tumori din Milano”, explică Dr. Stănculete.

Colaborarea cu Intermedicas a fost una extrem de operativă. „Am trimis detaliile pentru dosarul medical joi seara/vineri dimineață, iar până vineri după-amiază aveam propunerea pentru clinica din Milano, consultație pe 22 mai la Șeful Secției de Chirurgie Oncologică. Am confirmat deplasarea la Milano, iar luni dimineață am primit restul detaliilor: ora programării, detaliile privind clinica, costurile intervenției care urma să aibă loc  pe 23 mai”, mai povestește pacienta.

Intervenția a avut loc pe 23 mai, iar, după primirea rezultatelor (biopsiei), pacienta a trimis rezultatele și către Intermedicas. Cu ajutorul clinicii Intermedicas, a luat, în cele din urmă, decizia de a continua tratamentul tot la clinica din Milano, iar colaborarea a decurs perfect.

„Recomand cu încredere Intermedicas oricui are nevoie de o părere medicală, fie că este vorba de Second Opinion sau nu. În lipsa Intermedicas, cu siguranță nu am fi ajuns într-un timp atât de scurt la o clinică supra-specializată. În țară nu știam exact la ce să ne așteptăm în materie de tratament și intervenții, a contat foarte mult pentru confortul și liniștea noastră să știm că Institutul de la Milano este recunoscut la nivel european pentru tratamentul în domeniu. A fost cea mai bună alegere în situația respectivă, mulțumim Intermedicas pentru ajutor și îndrumare”, conchide pacienta.

Despre Second Opinion

În orice situație medicală ingrijorătoare sunt esențiale siguranța diagnosticului corect – stabilit de o echipă medicală interdisciplinară – și recomandarea soluțiilor de tratament cu cea mai mare rată de succes. Acest tip de expertiză se regăsește într-un raport medical de second opinion.

Second Opinion (a doua opinie medicală) înseamnă siguranța diagnosticului corect și accesul la cea mai bună soluție de tratament pe care o oferă practica medicală la nivel internațional. Persoanele care au fost diagnosticate cu boli grave au nevoie de certitudinea soluției medicale, ca fiind cea mai bună și eficientă planului de tratament.

A doua opinie medicală este indicată, mai ales, în diagnosticul de boli grave, cronice, sau pentru soluții de tratament medical care pot afecta calitatea vieții pe termen lung.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.