De ce este important ca femeile să apeleze la second opinion atunci când nu reușesc să rămână însărcinate

Tot mai multe femei întâmpină dificultăți atunci când își doresc să devină mame.

Cere o a doua opinie. Experții Intermedicas sunt alături de tine.

 

Un studiu recent ne arată că aproximativ 1 din 4 cupluri care își dorește cât mai curând un copil nu a reușit să obțină o sarcină pană în prezent, deși incearcă de 1 până la 5 ani. 

Principalele cauze pe care medicii noștri le-au identificat sunt: probleme la nivelul trompelor uterine,  probleme la nivelul uterului, endometrioză sau rezerva ovariană redusă.

 Pe lângă afecțiunile medicale, stilul de viață și nivelul de stres al unui cuplu, îndeosebi al femeii sunt deasemenea un factor determinant în obținerea unei sarcini. Tot mai multe femei amână momentul deciziei de a deveni mame, iar biologic, șansele scad cu fiecare an, preponderent prin reducerea rezervei ovariene si prin diminuarea numarului de ovocite cu material genetic integru.

Conform aceluiași studiu, în România, cei mai mulți dintre cei care nu pot obține o sarcină merg la medicul ginecolog în încercarea de a rezolva problema infertilității (91%). Dr. Marinela Stanculete, manager de caz Intermedicas, recomandă femeilor de până în 35 de ani să apeleze la un medic atunci când nu obțin o sarcină în decursul unui an, iar celor peste 35 de ani, la șase luni după încercări nereușite.

În situațiile în care diagnosticul primit este neclar sau există îndoieli asupra opțiunilor de tratament, recomandăm cuplurilor să apeleze la o a doua opinie medicală. În cadrul Intermedicas, procedura de obținere a Second Opinion se desfășoară prin întocmirea unui dosar medical, evaluarea acestuia, selectarea medicului expert și trimiterea dosarului medical pentru evaluare. Pe parcursul acestui proces, un medic integrator de caz îi va fi alături pacientului și îl va ghida pe acesta în luarea celei mai bune decizii. 

La Intermedicas, punem pe primul loc grija pentru pacient și ne dorim să oferim întreg suportul și încrederea de care pacienții noștri au nevoie în momentele cele mai dificile. 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.