De ce vă recomand să apelați la second opinion când aveți probleme de sănătate

Am avut mare încredere în doctorii români. Dar, pentru că era vorba despre o decizie majoră de sănătate, am vrut să aflu cât mai mult, să înțeleg cât mai bine. Așa că am apelat la Intermedicas, despre care știam de la o prietenă (căreia chiar îi mulțumesc din suflet pentru ajutor!). Care oferă servicii medicale de second opinion. Care-i faza cu ele?

Să presupunem că tu sau cineva drag ție a fost diagnosticat cu o boală gravă sau un tratament care te face să ridici sceptic din sprânceană, cum ar fi o recomandare de chirurgie. Ce faci în acest moment? Poți să mergi pe mâna primului om în halat care, probabil, pe lângă tine mai are alte zeci de consultații și programări, este presat de timp și, nu neapărat din cauza lipsei de profesionalism sau incompetenței, pune un diagnostic eronat. O altă variantă este consultarea unei a doua opinii medicale care, pe afară, este destul de populară, chiar acoperită de unele companii de asigurări medicale.

Această a doua opinie medicală înseamnă consultarea unui alt medic specialist în privința unei probleme (medicale). Dar acest specialist este de găsit la o clinică de nișă sau o clinică de second opinion medical. Indiferent că e vorba de tine, de copilul tău, de mama sau bunica ta, ai nevoie să înțelegi problema medicală, să știi ce te așteaptă și să poți alege cea mai bună modalitate de tratament. Dacă mai pui la socoteală și zicala “două capete gândesc mai bine decât unul singur”, ne prindem și singuri cât de important este acest serviciu.
În fond, care este cel mai “grav” lucru care se poate întâmpla dacă consulți părerea unui al doilea specialist? Rupi un pic din timpul tău și diagnosticul inițial este confirmat, cel puțin pornești la drum cu certitudinea că “măh, am făcut tot ce îmi stă în putință. Sunt sigur că asta trebuie să fac mai departe“.

Citește mai mult …

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.