De vorba cu un chiropractor

Cu ajutorul chiropracticii sunt ameliorate durerile, mobilitatea creste si pot fi imbunatatite si anumite functii ale organismului.Functionarea corecta a nervilor poate fi afectata de deplasarile vertebrelor.

 

 

Dr. Lou Jacobs m-a pus la curent cu aceasta terapie, cu o istorie de 120 de ani pe continent american. A inceput prin a-mi spune ca in cartierul in care locuieste in Maine sunt mai multi chiropracticieni decat in toata Romania. Si tocmai pentru ca vrea sa arate romanilor ca durerile de spate se pot ameliora si altfel, s-a hotarat sa vina mai des in Romania, la invitatia retelei de clinici Intermedicas.

 

Cu un CV in care se inscriu 4 ani de studiu al limbii chineze, alti 4 dedicati chiropracticii, 44.000 de ore de studiu, 5 ani de examene nationale si sute de muzicieni ori sportivi tratati, dr. Lou Jacobs spune ca aceasta terapie a depasit de mult calificativul de terapie alternativa.Si am inteles ca chiropractorii sunt cei care depisteaza dislocarile discurilor intervertebrale (denumite subluxatii) printr-o evaluare ce cuprinde examinari ortopedice, neurologice si o examinare fizica.Si tot ei corecteaza aceste subluxatii, oferind astfel posibilitatea refacerii circuitului informational de la creier catre toate organele.

Bianca Poptean: In tara noastra tratamentele de medicina alternativa nu sunt prea cunoscute sau realizate corespunzator, si, din acest motiv, oamenii le privesc cu reticenta.

 

L.J.: Cineva imi spunea ca a discutat la serviciu despre chiropractica si multi i-au spus ca au incercat asa ceva. Asta nu are cum sa fie in regula pentru ca nu exista chiropractori in Romania. Si, normal ca daca au avut experiente neplacute, oamenii ajung sa renunte complet la astfel de metode.

 

Bianca Poptean: Ati studiat limba chineza si ati vrut sa studiati dreptul international. Cum ati ajuns sa fiti chiropractician?

 

L.J.: N-a fost nimic planificat. Tatal meu a avut o experienta neplacuta, a cazut si s-a ranit la gat si urma sa sufere o interventie chirurgicala. Era foarte speriat si de chirurgie si de chiropractica insa, intr-un final, chiar inainte de operatie, s-a razgandit si a mers la chiropractor. Dupa un singur tratament era cu aproape 90% mai bine. A anulat operatia si a ramas pacient al acestei terapii pentru tot restul vietii.

 

Bianca Poptean: Care ar fi, pe scurt, beneficiile chiropracticii?

 

L.J.: Desi asa s-ar crede la o prima vedere, adevarata valoare a chiropracticii nu are legatura cu durerea. Eliminarea durerii este aproape ca un efect secundar. Adevaratele beneficii sunt optimizarea performantei, perfectiunea functionarii corpului, o buna comunicare de la creier la sistemul nervos.

 

Bianca Poptean: Ce este si cand apare subluxatia?

 

L.J.: Aceasta apare in cazul oricarui tip de deranjament al coloanei vertebrale, a unor incheieturi sau chiar a muschilor, care pun presiune pe nervi si cauzeaza o comunicare slaba in cazul acelui nerv. Un chiropractician detine instrumente care il ajuta sa identifice aceasta subluxatie ce intrerupe comunicarea de la creier catre coloana vertebrala. Orice eroare de comunicare provoaca o functionare defectuoasa.

 

Prin miscarile de chiropractica se echilibreaza aceasta comunicare, corpul se regleaza mai bine si problemele dispar. Suntem proiectati sa functionam perfect. Insa viata, stresul mental, fizic, chimic, ne afecteaza continuu. Scopul este sa remediem aceste efecte. Am lucrat cu foarte multi muzicieni si oameni pentru care performanta este foarte importanta. Chiar daca au apelat la mine, initial, din cauza unor mici dureri, au continuat sa revina pentru ca doreau ca miscarile lor sa fie cat mai rapide, voiau ca ritmul si reflexele lor sa fie cat mai rapide. La fel este si in cazul sportivilor, al gimnastilor, tenismenilor sau fotbalistilor.

 

Corpul nostru este proiectat sa nu simta toate durerile pentru ca, altfel, am fi coplesiti. Numai 10% din din nervi simt dureri. Insa problemele se pot acumula fara ca noi sa stim de ele. Din fericire, un chiropractician detine instrumentele care pot previziona si pot vedea dincolo de durerea mascata. Pacientii mei favoriti sunt cei ce nu au probleme pentru ca ii pot ajuta sa previna aparitia acestora.

 

Bianca Poptean: Ce poate ameliora chiropractica?

 

L.J.: Ma bucur ca ati pus problema astfel. Limbajul poate fi problematic. De multe ori oamenii ma intreaba ce pot trata. Iar eu le raspund ca nu eu fac asta. Eu doar ajut ”doctorul intern” al corpului tau sa vindece. E ca si atunci cand te tai la deget. Nu medicina vindeca, ci corpul tau o face. Corpul nostru este uimitor. Asa ca nu-mi place sa spun ca tratez.

 

Pe langa diversele dureri – de cap, de spate, de sciatica, – corpul reactioneaza foarte bine in cazul problemelor digestive. Am avut succes cu oamenii cu probleme de fertilitate. Orice functie a corpului poate fi imbunatatita daca identificam subluxatii.

 

Aceasta nu inseamna neaparat ca va fi perfecta. Cum spuneam, exista limitari pe baza istoricului oamenilor. Unul dintre aspectele minunate ale chiropracticii este ca vrea sa-ti schimbe viata. Isi gaseste locul si te ajuta sa traiesti mai bine. Deci este vorba de a-i ajuta pe oameni sa functioneze mai bine in viata lor de zi cu zi.

 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.