Despre curaj și două lupte duse împotriva cancerului

La doar 29 de ani, Helen a reușit să învingă cancerul de două ori. S-a mutat în România din Franța, alături de familia sa pe vremea când era doar un copil. Este căsătorită și are o fetiță de un an. Și-a dorit dintotdeauna să fie un model de mamă modernă care echilibrează cu succes viața profesională cu cea personală.

În anul 2012, însă, a primit un prim diagnostic grav: tumoră pulmonară (carcinom pulmonar scuamos). La momentul respectiv, planul de tratament s-a bazat pe lobectomie, excizarea lobului pulmonar, iar postoperator i-a fost recomandată chimioradioterapie simultană.

Când era sigură că a câștigat în lupta cu cancerul, acesta a recidivat. La 2 ani de la intervenția inițială, Helenei i-a fost descoperită o adenopatie mediastinală, o tumoră agresivă, în fereastra aorto-pulmonară. “Am acceptat și acest diagnostic și m-am gândit: trebuie să trăiesc, să mă fac bine. Știam că, teoretic, poți spune că ai scăpat de cancer abia dupa 5 ani în care toate analizele și investigațiile sunt curate. Eu nu mă număram printre cei care scăpaseră” ne povestește Helen.

Rezolvarea cazului medical

Managerul nostru de caz a analizat dosarul Helenei și a decis preluarea acestuia de către reputatul Dr. David Landau, medic specialist pneumo-oncologie, în cadrul Leaders in Oncology Care din Londra. Aveam de a face cu un caz sensibil, atât din punct de vedere medical, cât și emoțional, pentru pacient.

Dr. David Landau este unul dintre cei mai cunoscuți medici oncologi din Anglia. A absolvit instiuții prestigioase, precum Charing Cross sau Westmister Medical School. În prezent, dr. Landau este coordonatorul unui număr semnificativ de trialuri clinice naționale specializate pe cancerul pulmonar și mezoteliom.

Helen a plecat spre Londra alături de soțul ei la scurt timp după vizita la clinica noastră. “Când am ajuns la Leaders in Oncology Care, aveam impresia că eram așteptați ca niște oaspeți. Toată lumea era familiarizată cu situația medicală a Helenei, iar Dr. Landau s-a ocupat de caz cu un profesionalism cald. Cât a fost în operație, una dintre asistente mi-a spus că dr. Landau este cel mai bun și că pot avea încredere”, ne-a povestit soțul Helenei.

Dr. Landau a recomandat o toracoscopie, intervenție bazată pe rezecția unor mase tumorale din cavitatea pleurală și cavitatea toracică. Operația a fost un succes, iar Helenei i-a fost recomandat postoperatoriu un program terapeutic adjuvant (chimioterapie și radioterapie).

“De cele mai multe ori, când o persoană se confruntă cu o boală gravă și scapă, cei mai mulți oameni te consideră un învingător. Ceea ce ei pierd din vedere este că nu ai fi putut să o faci singur și nu mă refer doar la apropiați, ci la acea întreagă echipă medicală care dă tot ce are mai bun ca tu să poți spune că ai învins”, ne-a mai spus Helen.

În prezent, pacienta este monitorizată în cadrul clinicii Intermedicas.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.