Despre importanta unui second opinion medical

Daca este sa vorbim despre cel mai important aspect al vietii noastre, fara doar si poate acesta ar fi sanatatea. Desi, in agitatia cotidiana, tindem sa-i acordam atentie abia atunci cand lipseste sau este pusa la incercare.

Termenul de “second opinion” este unul popular peste hotare, castigand din ce in ce mai multi adepti. Aflati in fata unui diagnostic ingrijorator, multi pacienti aleg sa apeleze la o a doua opinie medicala in pentru confirmarea diagnosticului corect si a celor mai potrivite solutii medicale.

In Romania, serviciul de second opinion a inceput sa prinda contur recent, iar romanii nu sunt familiarizati cu acest concept de care au atata nevoie. Ca sa intelegeti mai bine, ne-am gandit sa vorbim cu Ana Maria Marian, unul dintre fondatorii clinicii Intermedicas, care ne-a povestit mai multe despre ce inseamna second opinion medical.

Asa am aflat ca Intermedicas este prima clinica din Romania specializata pe astfel de servicii. Clinica a luat nastere in 2011 din dorinta celor 3 fondatori de a schimba experienta medicala la noi in tara, pentru ca atunci cand vine vorba de sanatatea noastra, a micutilor nostri sau a rudelor apropiate, nu putem face loc nesigurantei. Concret, clinica ofera solutii integrate de investigatii si tratament, facilitand in acelasi timp accesul pacientilor la cei mai de seama medici din Romania si, mai ales, de peste hotare (Europa, S.U.A. sau Japonia). In cele peste  50 de centre partenere, medici cu expertiza internationala acopera o arie larga de specializari, de la chirurgie, ortopedie, urologie, ginecologie, cardiologie la  endocrinologie, neurologie, oncologie sau pediatrie. Totodata, au fost puse bazele unui program special de Visiting Professors, prin intermediul caruia pacientii pot fi consultati periodici de medici experti ce profeseaza in strainatate de mai bine de 20 de ani.

La intrebarea Cand are nevoie pacientul de  second opinion?, Ana ne-a povestit despre importanta acestor servicii, mai ales in cazul in care pacientii se confrunta cu o problema medicala majora si au nevoie de cel mai bun tratament. Asadar, aveti nevoie de o a doua opinie medicala cand:

  • Vi s-a facut o recomndare de interventie chirurgicala (nu e indicat sa grabesti bisturiul)
  • ati fost diagnosticati cu o boala grava;
  • medicul va recomanda un tratament de care credeti ca nu aveti nevoie;
  • aveti indoieli in ceea ce priveste diagosticul sau tratamentul actual;
  • pur si simplu vreti sa aveti toate informatiile in ceea ce priveste situatia medicala.

Totodata este important sa apelati la aceste servicii deoarece:

  • va pot oferi certitudinea diagnosticului sau suspiciunii;
  • puteti obtine alternative la abordarea medicala actuala;
  • puteti avea acces la tehnici, tehnologii si servicii medicale avansate din strainatate, dintra care unele nu sunt disponibile pe piata din Romania
  • puteti crea acea punte de comunicare cu medical, de care fiecare pacient are nevoie (in special cand se confrunta cu probleme dificile de sanatate)

Statisticile arata ca un procent de aproximativ 30% din cazurile medicale nu sunt diagnosticate corect, iar o astfel de sansa la sanatate este atat de accesibila noua si celor dragi. Stiti cum se spune … toate comorile pamantului nu pot cumpara o sansa pierduta.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.