Dr. Dimitrios Zafeiriou, neurolog pediatru, oferă consultații de specialitate în România, la Intermedicas

Cu o experiență de peste 18 ani, dr. Zafeiriou combină experiența sa în diagnosticarea și tratarea bolilor sistemului nervos central (creier, măduva spinării, nervi, mușchi) cu înțelegerea contextului medical general al copilului și al nevoilor sale speciale.

Începutul traseului său profesional a fost marcat de activitatea sa în cadrul Spitalului General “Hippokratio” al Universității Aristotle din Thessaloniki unde a ocupat mai multe funcții precum: lector, asistent universitar, iar mai apoi profesor. Recent, a predat ca profesor oaspete la Universitatea Mount Sinai din New York, la Harvard Medical School din Boston și la Spitalul General Southampton din Marea Britanie. În anul 2001, dr. Zafeiriou a obținut premiul «Bernard J D’Souza» acordat de către Societatea Americană de Neurologie Pediatrică.

Dr. Zafeiriou derulează și o intensă activitate în domeniul cercetării fiind autorul a peste 120 de lucrari științifice și articole publicate din domeniul neurologiei pediatrice. De asemenea, a participat la peste 8 studii clinice de faza I, II, III, IV în ultimii 5 ani. În prezent, ocupă funcția de Președinte al Societății Grecești de Neurologie Pediatrică și este membru al Societății Europene de Neurologie Pediatrică.

Printre afecțiunile asupra cărora și-a îndreptat atenția se numără și talasemia, o incapacitate a organismului de a produce hemoglobină care, în mod normal, ajută celulele roşii să distribuie oxigenul în toate celulele din corp. Alături de grupul său de cercetători, dr. Zafeiriou a condus un experiment pe un eșantion de 21 de copiii diagnosticați cu beta-talasemie. În urma examenului RMN la care au fost supuși, 38% dintre aceștia au suferit infarct miocardic silențios, chiar dacă nu au prezentat deficite neuropsihologice. Cercetarea a mai dezvăluit că o treime din cei care nu au suferit un astfel de infarct prezintă o aprovizionare anormală a creierului cu sânge, fiind preidspuși la această afecțiune.

 

Dr. Dimitrios Zafeiriou oferă consultații sau servicii de second opinion în mod exclusiv în cadrul Intermedicas începând cu data de 22 octombrie.

Pentru programări:

E-mail | office@intermedicas.com

Telefon | +40 21 222 13 70

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.