VIDEO | Dr. Helmut Hiertz, specialist în chirurgia coloanei, despre discopatiile lombare

Dr. Helmut Hiertz este unul dintre cei mai renumiți medici internaționali experți în chirurgia și tratamentul coloanei și fondatorul departamentului de chirurgie a coloanei din cadrul Klinikum Kreuzschwestern din Wels, renumit centru internațional de profil.

Dr. Hiertz revine la clinica Intermedicas pe data de 2 aprilie, 2016.

„Discopatia lombară înseamnă o degenerare a coloanei lombare. Procesul de degenerare începe întotdeauna în spaţiul intervertebral, unde avem mai puţină apă. Discul este mai puţin elastic decât ar trebui să fie. Spaţiul intervertebral începe să se îngusteze, ceea ce înseamnă că faţetele încheieturilor de pe traiectul dorsal al coloanei lombare se confruntă cu mai multă mişcare.

Aceasta conduce la o instabilitate a segmentului afectat de acest proces de degenerare şi în această etapă pacientul se confruntă cu o durere crescută în zona spatelui, uneori probleme cu mişcarea şi alte situaţii similare. Corpul încearcă să repare această problemă prin forţe proprii.

Consecinţa este o formare progresivă a oaselor pacientului, iar faţetele încheieturilor devin mai mari, ceea ce conduce la un segment stenozat al coloanei vertebrale. În progresul mişcării anormale se pot produce desigur deplasări (alunecări) ale vertebrelor. Aceasta conduce la o listeză degenerativă sau în situaţia în care alunecarea se produce în partea laterală, pacientul dezvoltă o alunecare laterală, ceea ce conduce la o scolioză degenerativă.” – Dr. Helmut Hiertz despre discopatiile lombare.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.