Dr. Helmut Hiertz, Visiting Professors – Efectele aerului condiționat asupra coloanei vertebrale

Aerul condiționat pare a fi o necesitate în perioadele cu temperaturi ridicate, iar recurența sa în viața noastră de zi cu zi, la birou, în mașină, acasă, demonstrează acest lucru. Dr. Helmut Hiertz, medic austriac specializat în chirurgia coloanei vertebrale, ne-a vorbit despre câteva dintre riscurile la care aerul condiționat ne expune.

„Utilizarea aerului condiționat va deveni o problemă atunci când intrați în contact în mod direct cu aerul rece. Acest factor ar putea cauza un risc mult mai ridicat de a dezvolta infecții virale ale tractului respirator. Pacientul va manifesta tuse, dureri musculare și o stare generală de rău.

În cazul în care pacientul suferă de o problemă degenerativă cronică a coloanei cervicale, aerul rece poate provoaca dureri de gât sau la nivelul brațelor, precum și spasme musculare severe. Pentru a ameliora aceste simptome, încercați să vă mișcați capul, chiar dacă resimțiți durere. În aceste cazuri sunt recomandate medicamentele antireumatice și consultarea unui fizioterapeut.”

Spate “înțepenit” – cum ne tratăm?

„Dacă aceste dureri persistă sau sunt recurente, este necesară reevaluarea diagnosticului cu ajutorul unei tomografii sau un RNM al coloanei și stabilirea posibilităților de tratament. Puteți încerca mai întâi mai multe exerciții de întărire a musculaturii, iar în cazul în care calitatea vieții tot nu va fi îmbunătățită, ar trebui să luați în considerare o stabilizare a segmentului spinal.”

Cum putem preveni aceste dureri?

„Pentru a preveni aceste afecțiuni ale coloanei vertebrale sunt recomandate sesiuni de fizioterapie și gimnastică pentru consolidarea structurii musculare. Adoptați un stil de viață activ și sănătos, evitați ridicatul greutăților într-o poziție greșită și căutați să stați cât mai puțin posibil în bătaia directă a aerului condiționat.”

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.