Dr. Youssef Tammam , renumit medic cardiolog, s-a alăturat rețelei Intermedicas

Youssef Tammam , peste 30 de ani de chirurgie cardiacă de excelență pe ruta Damasc-Milano-București 

Suntem onorați să anunțăm că medicul Youssef Tammam este acum medic partener Intermedicas, în rețeaua de second opinion și în programul Visiting Professors.

Medicul Youssef Tammam a absolvit facultatea de Medicină Carol Davila în anul 1985. A urmat apoi rezidențiatul la Spitalul Fundeni sub îndrumarea profesorului Ioan Pop de Popa, fondatorul școlii românești de chirurgie cardiovasculară. Câțiva ani mai târziu, Youssef Tammam  primește titlul de Doctor în Științe cu o lucrare despre Chirurgia cardiacă pediatrică.

În 2008 intră în cadrul universitar ca profesor Aaociat la Facultate de Medicină – Universitatea de Damasc, în anul 2012 devine Visiting Professor la Universitate de Milano, iar în 2014, profesor în cadrul Universității Private Alandalos pentru științe medicale.

De atunci, medicul de origne siriană a dedicat fiecare an excelenței în chirurgie cardiacă pentru copii și pentru adulți, dar și ca supervisor de medicină intervențională. Activitatea sa este legată de centre medicale de referință din Italia (San Donato), Siria, România (Institutul Fundeni, spitalul Marie Curie), Barcelona sau Monte Carlo pentru cazuri complexe de chirurgie cardiovasculară.

În ultimii ani, medicul Youssef Tammam  a operat cu succes peste 600 de pacienți adulți și peste 1000 de cazuri de copii si nounăscuți cu malformații cardiace severe.

De numele medicului Youssef Tammam  se leagă totodată implicarea în proiecte umanitare importante, ca și consilier al Asociației Italiene (Associazione Bambini Cardiopatici nel Mondo). Din anul 2013, domnia sa este coordonator al Programului de Chirurgie Pediatrică realizat pentru spitalul Marie Curie din capitală. În acest program, doctori ai Policlinicii San Donato din Italia pregătesc echipa de medici, asistenți medicali și technicieni români pentru intervenții chirurgicale cardiace complexe prin stagii de pregătire în Italia și prin operații în cadrul spitalului Marie Curie.

Alte proiecte umanitare, ce reprezintă un punct de cotitură în chirugia cardiacă pediatrică din Siria și Italia – Centrul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică din Siria; primul program de transplant de măduvă din spitalul Tishreen din Siria, în colaborare cu Institutul Mediteranean de Hematologie și cu Spitalul San Raffaele din Milano; Centrul Național pentru Talasemie, în colaborare cu Ministerul Sănătății Sirian și Asociația Italiană de Endocrinologei Pediatrică.

Secretar General al Mediterranean Thoracic Society și membru al unor asociații si societati de profil internaționale, medicul Youssef Tammam a prezidat peste 15 de congrese naționale și internaționale de chirurgie cardiacă și este autor și co-autor a peste 60 de publicații din domeniul chirurgiei cardiace pentru copii și adulți.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.