Dr. Wargha Enayati, despre inovație în sistemul medical

Dr. Wargha Enayati, fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria și acționarul majoritar al Intermedicas a vorbit, într-un interviu acordat Wall-Street, despre importanța inovației în domeniul medical.

„Ce încerc să fac ține întotdeauna de inovație. Încerc să aduc inovație în sectorul medical și aici sunt mai multe proiecte, cum este Intermedicas care merge foarte bine și cel mai mare proiect pentru demnitatea vârstnicilor. Cel din urmă va fi cel mai mare complex medical din țara, de 30.000 mp, și va fi în special pentru vârstnici”, a menționat Wargha Enayati.

Încă din 1995, dr. Wargha Enayati a fost printre primii care a introdus în sistemul medical o serie de inovații. „În ’95 era o inovație să faci consultații într-o unitate medicală privată sau să ai colaboratori. Tot o inovație era să ai mai multe centre legate între ele, să faci prima achiziție de clinici și să construiești o rețea în țara. Apoi, a durat vreo 7-8 ani până când spitalele au devenit profitabile. Iar baza tuturor activităților au fost abonamentele”, a relatat fondatorul Regina Maria.

La sfârșitul anului 2015 Wargha Enayati a renunțat la acționariatul rețelei private Regina Maria, iar anul acesta a intrat în acționariatul Intermedicas prin achiziționarea pachetului majoritar de 51%, unde la fel este mai mult axat pe eficiența abonamentelor medicale. Intermedicas a introdus recent și abonamentele corporate, pentru care au apelat deja 30 de companii. Serviciul de abonamente concierge pe care-l oferă compania pare a fi un „hibrid” între abonamentele medicale și asigurările private de sănătate.

„Înainte, cei care au aveau abonamente aveau prioritate la servicii și aveau acces la cei mai buni medici, acum a devenit invers. Dacă ai abonament ești ultimul pe listă”, a conchis fondatorul Regina Maria.

Citiți mai jos interviul integral acordat de Dr. Enayati pentru Wall-Street.

Interviu Wall-Street 

 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.