Fotbalistul Catalin Savin, operat de ortopedul german Prof. Dr. Jens Fuhrmann

Cunoscutul jucator al echipei CS Afumati, Catalin Savin, a fost operat de Jens Fuhrmann, renumitul ortoped german care practica in Romania exclusiv pentru clinica de second opinion Intermedicas.

Pe 13 martie in timpul unui meci din campionat, un jucator al echipei adverse, in dorinta de a a il deposeda de minge, a cazut pe piciorul sau. Operatia a trebuit amanata cu o saptamana, pana la retragerea inflamatiei si posibilitatea unui RMN, pentru a putea primi un diagnostic.

Diagnosticul primit a fost ruptura partiala de ligament incrucisat, ruptura ligamentului colateral, ruptura menisc, leziuni osoase si rupturi ale insertiilor fibrilare.

“Am ales sa fiu operat in Romania, de profesorul Fuhrmann, pentru ca am primit recomandari din surse apropiate referitoare la performantele sale si ale clinicii pentru care lucreaza. Este un medic care are peste 20.000 de interventii la activ. Pentru mine, ca sportiv, cariera este foarte importanta. Totul a fost foarte rapid, cei de la clinica de second opinion in trei zile m-au diagnosticat si am si intrat in operatie”, declara Catalin Savin, jucator al echipei CS Afumati.

“Riscurile ar fi fost mari in cazul in care ligamentul incrucisat s-ar fi fost rupt in totalitate. Practic, acest lucru il putea scoate pe Catalin din circuitul profesionist al fotbalului romanesc. Pentru acest tip de interventie, riscurile pot fi anestezice sau chirurgicale. Desi au o frecventa foarte mica trebuie mentionate infectia, tromboza venoasa profunda, slabiciune musculara“, declara Prof. Dr. Jens Fuhrmann, ortoped si traumatolog in cadrul clinicii Intermedicas.

“Teoretic, recuperarea dureaza 6-8 luni, insa am deja o luna de la interventie si pare ca lucrurile evolueaza neasteptat de repede, asa ca la mijlocul lunii iunie sper sa fiu recuperat 100%  si apt de joc”, a mai adaugat Catalin Savin.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.