Impresii de la workshop-ul Sănătatea Pielii – De la ticuri la afecțiuni și remedii

Dr. Smaranda Nica vă sfătuiește să

“vă protejați de factorii nocivi din mediu, de griji și de stres și să vă bucurați de orice vă place! Un om optimist nu va face boli grave sau se va vindeca mai ușor și mai repede. Pielea reflectă cel mai bine acest lucru.”

Cel de-al doilea workshop desfășurat în parteneriat cu SkyTower și Desprespa.ro s-a concentrat pe sănătatea și frumusețea pielii, dar și pe importanța unei nutriții adecvate. Evenimentul intitulat Sănătatea Pielii – De la ticuri la afecțiuni și remedii a adunat 40 de persoane dornice să învețe trucuri și sfaturi despre cum să își îngrijească tenul mai bine, despre cum pot combate anumite afecțiuni dermatologice și ce să mănânce pentru o piele mai frumoasă și luminoasă, dar și o stare de bine.

Dr. Smaranda Nica este medic dermatolog in cadrul clinicii Intermedicas. Acolo unde jovialitatea și informațiile se unesc, dr. Nica a insistat asupra alunițelor și dermatitelor de contact (cauze, riscuri și recomandări).  Spre exemplu, știați că dermatita de contact alergică nu apare după prima expunere la substanța respectivă? Trebuie să existe expuneri repetate, se produce o sensibilizare imunologică, pielea dezvoltând după un timp o alergie la acea substanță.  De asemenea, dermatita de contact alergică inițial se manifestă doar la locul de contact cu pielea, dar ulterior se poate generaliza, erupția extinzându-se pe tot corpul, deși contactul a fost limitat.

În ceea ce privește natura acestor substanțe, ea poate fi multiplă: de la metale, cosmetice și vopseluri și până la latex sau particule aeropurtate de rumeguș.

Totodată, v-ați întrebat vreodată de ce simțiți nevoia de a vă stoarce mereu coșurile? Este un tic și poate duce la probleme serioase. El poate ascunde stresul, anxietatea sau depresia și poate fi o metoda prin care încercați să faceți față gândurilor negative.

Andrada Militaru este reprezentant ImuPro, cel mai avansat test de intoleranțe alimentare. Ea s-a concentrat asupra hipersensibilității alimentare, simptomelor și bolilor cronice. Discuția a fost inițiată sub forma întrebării “A devenit, oare, alimentul dușmanul nostru?” în contextul în care viața cotidiană se schimbă în mod continuu și constant, iar aceste schimbări au repercusiuni și asupra alimentației.

“Consider ca este esential sa intelegem ca in lumea actuala, ceea ce mancam este foarte, foarte important. Legatura dintre alimentatie si boli nu mai este un mister,  mai mult, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste 1 miliard de persoane sufera de o forma de hipersensiblitate la alimente, de cele mai multe ori fara sa fie constiente ca aceasta exista. Dar pana sa ne gandim la boli, este important sa urmarim legatura dintre ceea ce mancam si felul in care ne simtim. Calitatea vietii noastre este data si de energia si starea de bine in general pe care ar trebui sa o avem. Disconforturile recurente, fie ca sunt balonari frecvente, stari inexplicabile de oboseala si epuizare, sau alte simptome suparatoare, toate acestea pot fi corelate cu alimentatia. Asa ca daca banuiti ca este posibil sa aveti intoleranta la anumite alimente, puteti efectua un test special de sange care este disponibil si in Romania. Prin evidențierea exactă a alimentelor care cauzează intoleranța, puteți elimina cu ușurință din dieta dumneavoastră „alimentele problemă”, cu scopul de a reduce sau chiar elimina simptomele.” a fost mesajul Andradei.

Larisa Petrini este Corporate Wellbeing Strategist, health coach și ambasador Jamie Oliver în România, dedicată domeniului sănătăţii holistice şi al nutriţiei integrative, aşa cum îl numeşte ea. Larisa se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 5 şi bea la fiecare mic dejun un smoothie apetisant.

Sub deviza “este foarte greu să trăiești simplu și să simplifici”, Larisa a oferit celor prezenți o serie de tips&tricks pentru trup și suflet.Ea le-a împărtășit beneficiile pe care un jurnal al dietei/nutriției poate să le aibe, dar și faptul că acesta poate fi transpus într-un domeniu total separat cum ar fi un jurnal al dulapului. Larisa a vorbit despre garderoba de tip capsulă (franțuzească) care susține că fiecare dintre noi are nevoie doar de 28 de articole de îmbrăcăminte.

“Trăim complicat, mâncăm complicat, avem parte de boli și situații complicate. Întoarcerea la simplitate, chiar dacă asta necesită mai mult timp cu și pentru noi, este foarte importantă. Chiar dacă această decizie poate presupune să ne facem cumpăraturile din piață sau să ne întoarcem în bucatarie, merită tot efortul. Soluțiile ‘la plic’, ‘rapide’, ‘cu rezultate garantate’, nu au dat și nu vor da rezultate. E timpul să uităm de diete, cure de detox care ne dereglează organismul și pastile de slabit general valabile. Toate raspunsurile sunt, din fericire, la noi”, ne sfătuiește Larisa.

Finalul workshop-ului nu a fost dedicat doar networking-ului și sesiunii de Q&A, ci a primit o notă delicioasă: demonstrația de smoothie a Larisei. Cei prezenți s-au putut convinge singuri că smoothie-urile sunt varianta perfectă de a consuma o porție sănătoasă de fructe (și legume) și au putut gusta unul făcut din caise, mure, banane, migdale și semințe de in.

 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.