Kinga, când viața apucă un drum off-road

Unul dintre cele mai uzuale stereotipuri este acela că femeile nu se pricep la condus, însă Kinga, una dintre pacientele noastre, reușește cu succes să spulbere acest mit. Kinga este una dintre puținele femei din Europa care au decis să urmeze o carieră mai puțin convențională – pilot de raliuri.

Născută în Ungaria, Kinga și-a dedicat adolescența și o mare parte din viața de adult, mașinilor, adrenalinei și cailor putere. “Nici măcar acum nu mă văd făcând altceva. Respect fiecare loc de muncă, însă nu m-aș putea imagina după în birou, în fața unui calculator, 8 ore pe zi. Când eram mică îmi spuneau ai mei <<Kinga, nu te mai prosti, nu ai cum să faci carieră din condus decât dacă te faci taximetrist!>>, mă vedeau avocat sau doctor”, râde ea.

Însă, Kinga a reușit să își îndeplinească visul și în 2014 a fost selectată pentru a participa la un raliu off-road de peste 1,000 de km. “Hotărâsem să plec mai devreme ca să testez traseul, să văd împrejurimile. Am plecat cu prietenul meu la drum și ne-am decis să transformăm totul într-o mini-vacanță. Nu am mai apucat să ajungem, pe scurt: șosea umedă și prost semnalizată, noapte și un șofer care conducea mult prea grăbit. Am fost transportați de urgență la cel mai apropiat spital: el a avut o comoție cerebrală și o fractură de claviculă, iar mie mi-a fost zdrobită glezna”, își amintește Kinga.

Rezolvarea cazului

Kinga a ajuns la clinica noastră în urma unui diagnostic de osteonecroză, survenită ca urmare a unei fracturi de pilon tibial. “Am fost la mai mulți medici și toți aveau această rezolvare pe care nu puteam să o accept: amputarea. Am decis să mergem în România, la rudele prietenului meu, pentru a-mi limpezi mintea o perioadă. Aici, am aflat de clinica Intermedicas și de cazurile complicate pe care au reușit să le rezolve. Mi-am spus că trebuie să încerc.”

Cazul a fost preluat de dr. Mircea Schmidt și, în urma unei reeximinări, acesta a confirmat diagnosticul și a programat o intervenție chirurgicală în regim de urgență. Dr. Schmidt a realizat o osteotomie, ceea ce presupune îndepărtarea osului mort şi repoziţionarea osului pentru ca greutatea care apasă pe articulaţie să fie suportată de osul sănătos. Operația a fost un succes.

În prezent, pacienta este monitorizată de clinica Intermedicas și periodic, de dr. Mircea Schmidt.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.