Meet Our Visiting Professors | Dr. Katia Stewart, pediatru american, oferă consultații în România, la Intermedicas

Sosiți de pe trei continente ale lumii, medicii din cadrul programului Visiting Professors se remarcă prin excelență academică și prin multitudinea cazurilor rezolvate. De aceea, dorim să vă prezentăm omul din spatele științei și al performanțelor obținute.

Dr. Katia Stewart, pediatru american, oferă consultații în România, la Intermedicas

Cu o experiență de peste 10 ani, Dr. Stewart deține un portofoliu profesional impresionant. A absolvit în anul 2005 Institutul pentru Copii din Sao Paulo, Brazilia, specializându-se mai apoi în domeniul cardiopatiilor congenitale. Alături de o bogată activitate științifică în cadrul Institutului de Cercetare Vasculara Pulmonara fondat în Anglia, dr. Stewart și-a întregit expertiza urmând un program de instruire la Universitatea din Maryland și activând ca medic în zona Baltimore, Washington DC.

Ca orice persoană care a realizat lucruri grandioase, dr. Katia Stewart este o prezență blândă care impresionează prin franchețea sa. Dedicată artei de a vindeca copii, își dorește să ofere îngrijire pediatrică de înaltă calitate și în România. Își spune că meseria ei este una “portabilă”, deoarece ca doctor, oriunde ai merge, cineva va avea nevoie de ajutorul tău.

Unul dintre cazurile despre care îi face plăcere să vorbească este cel al unei fetițe din Bolivia, care suferea de pneumonie. În acea perioadă, dr. Stewart făcea parte din comisia de cardiologie a spitalului, iar situația copilei i-a atras atenția: febra ridicată în mod constant și lipsa semnelor de însănătoșire, în ciuda tratamentului adecvat. Chiar dacă nu se număra printre pacineții ei, dr. Stewart a cerut să o consulte și a observat un murmur cardiac anormal. Cerând o cardiografie pentru a se asigura de starea copilei, acesteia i-a fost descoperită o infecție la nivelul inimii. În urma tratamentului aferent demarat la momentul potrivit, medicii au reușit să îi salveze viața.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.