Meet our Visiting Professors | Prof. Dr. Fuhrmann, chirurg ortoped german, operează și oferă consultații de specialitate în România, la Intermedicas 

Sosiți de pe trei continente ale lumii, medicii din cadrul programului Visiting Professors se remarcă prin excelență academică și prin multitudinea cazurilor rezolvate. De aceea, dorim să vă prezentăm omul din spatele științei și al performanțelor obținute.

Prof. Dr. Fuhrmann, chirurg ortoped german, operează și oferă consultații de specialite în România, la Intermedicas

Cu peste 25.000 de operații realizate cu succes, Prof. Dr. Jens Uwe Fuhrmann se numără printre puținii medici din România care operează chirurgia mâinii. Prof. dr. Fuhrmann şi-a început cariera ca doctor militar pe vasul Marinei Populare a fostei Republici Democrate Germane şi a lucrat ulterior în mari spitale din Germania precum: Clinica de Chirurgie a Academiei Medicale din Erfurt, Departamentul pentru Traumatologie a Universităţii Tehnice Rhenania – Westfalia din Aachen, spitalul Ch.W.Hufeland din Bad Lagensanza, spitalul Helios din Gotha, spitalul Universităţii Goettingen din Bad Salzungen, Spitalul Clinic de Ortopedie Marienstift al Bisericii Evanghelice din Arnstadt,  Spitalul Crucii Roșii din Sommerda, spitalul Universităţii din Jena.

Experiența sa profesională vastă, precum și meticulozitatea cu care își tratează pacienții, atât adulți cât și copii, i-au adus doctorului Fuhrmann recunoștința ca fiind unul dintre medicii chirurgi ortopezi reputați din Germania. Expertiza sa este întregită de o intensă activitate în domeniul cerceretării, fiind dezvoltatorul a două tipuri noi de proteze pentru umăr.Consideră că ortopedia este o știință și totodată o artă care asigură mișcarea indispensabilă vieții de zi cu zi. Dedicat întru totul acesteia, dr. Fuhrmann este într-un permanent proces de dezvoltare, deviza lui fiind “Once a doctor, always a doctor”.

Prof. Dr. Fuhrmann vorbește cu fervoare despre cazurile sale, printre acestea se numără și câteva premiere medicale.  În perioada când activa ca singurul ortoped din Landul Turnigia, pe masa de operație a ajuns un bărbat de 37 de ani, victimă a unui accident de bicicletă. Cazul a intrat în atenția mai multor medici, soluția majoritară propusă fiind amputerea piciorului. Prof. Dr. Fuhrmann s-a opus acestei intervenții drastice, a optat în schimb pentru o transferare de segment și artrodezie a gleznei. Operația a avut succes, chiar dacă piciorul pacientului a fost scurtat cu 8 cm acesta s-a bucurat de o reablitare completă, iar Prof. Dr. Fuhrmann a fost numit consilierul pe probleme medicale al Primului-Ministru din Landul Turnigia.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.