Pacient cu melanom malign: Doamna Prof. Stanculeanu, un medic excelent si un om minunat

In anul 2003, Maricica Vranceanu (pe atunci in varsta de 55 de ani) a descoperit un punct rosu pe gamba stanga. In urmatoarele doua luni acesta s-a tot marit, ceea ce i-a ridicat semne de intrebare.

„Intamplarea a facut ca, in acea perioada, sa vad, la televizor, o emisiune despre melanomul malign. Am facut unele conexiuni si am mers imediat la medicul dermatolog”, povesteste Maricica.

Acolo, medicul specialist, i-a pus diagnosticul de melanom malign in observatie. „Am fost trimisa la Bucuresti, la profesorul Ioan Lascar, pentru mai multe investigatii si interventia chirurgicala pentru confirmarea diagnosticului. Analiza anatomo-patologica a confirmat diagnosticul de melanom malign”, mai spune Maricica.

Profesorul Lascar a trimis-o pe doamna Vranceanu la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” Bucuresti. „Acolo, am avut norocul sa fiu repartizata la doamna Prof. Dr. Lucia Stanculeanu (foto), un medic excelent si un om minunat. Am fost programata pentru chimioterapie – 6 serii a cate 5 zile – si tratament cu interferon”, mai spune pacienta.

Ulterior, pacientei i s-a recomandat si o scintigrafie, investigatie la care i s-a descoperit un nodul pe piciorul stang. „Prof. Lascar mi-a facut o noua incizie, iar, din fericire, analiza anatomo patologica a relevat ca era vorba despre o tumoare benigna”.

Au urmat inca 5 ani de controale la doamna profesor Stanculeanu, dar totul a decurs bine, fara complicatii. „Ii sunt recunoscatoare doamnei profesor pentru felul in care m-a tratat, ca om si pacient, si ii doresc tot binele din lume”, conchide Maricica.

Despre Prof. Dana-Lucia Stanculeanu

Prof. Asociat Dr. Dana-Lucia Stănculeanu, medic primar oncologie medicală, a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Şi-a completat studiile postuniversitare la Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar și la Şcoala Naţională de Studii Politice și Administrative.

Doamna Dr. Stănculeanu este doctor în Științe Medicale și este profesor asociat în cadrul Departamentului de Oncologie de la Universitatea „Carol Davila” din București. Din 2003 face parte din Comitetul de Organizare și Comitetul Ştiințific al Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București, iar din 2004 este membru al Comitetului de aprobări a proiectelor științifice din planul de cercetare de excelență la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București. În plus, a participat la peste 200 de manifestări științifice naționale și internaționale, precum și la 28 de studii clinice internaționale.

A publicat peste 170 de articole științifice și rezumate în reviste naționale și internaționale de oncologie şi a scris mai multe capitole de carte, în calitate de autor și co-autor.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.