Povestea Irinei: fetița care a învins o boală intestinală severă

Pe Irina am cunoscut-o în 2014, când a venit la clinica noastră alături de părinții ei. Avea doar 7 ani și era proaspăt elevă în clasa I. Era pasionată de balet și de colorat, iar creioanele colorate le purta cu ea peste tot.

Managerul nostru de caz a discutat cu părinții ei: Irina fusese diagnosticată cu rectocolită ulcero-hemoragică refractară, o boală inflamatorie intestinală severă. Cazul micuței a fost purtat de la un medic la altul.

“Când Irina s-a îmbolnăvit, nu am știut care era cea mai bună variantă de tratament pentru ea. Am primit recomandări atât de diferite, de la tratamente naturiste și acupunctură la medicamente și chirurgie. Știam că ne confruntăm cu o boală gravă, iar o operație ar fi însemnat o traumă dublă pentru ea”, ne-a povestit mama Irinei.

Starea fetiței se deteriorase, fiecare mișcare devenise o provocare, era din ce în ce mai obosită, iar durerile erau tot mai intense.

Rezolvarea cazului
În ultimii ani, incidența bolilor inflamatorii intestinale a crescut drastic în rândul tinerilor și copiilor. Rectocolita ulcero-hemoragică este una dintre cele două tipuri principale ale acestor afecțiuni, alături de boala Crohn. Denumită și colită ulcerativă, aceasta este o formă severă a bolii inflamatorii intestinale care afectează mucoasa intestinului gros (colon) și a porțiunii terminale (rect).

Dr. Dan Mitrea, manager de caz Intermedicas, a analizat dosarul Irinei și a decis preluarea cazului de către Prof. Dr. Sybille Koletzko și Dr. Med. Philip Wintermeyer de la secția de gastroenterologie pediatrică a spitalului Kinderklinikum Dr. Von Haunersches LMU din Munchen.

Prof. Dr. Sibylle Koletzko are o experiență de peste 30 de ani în domeniul gastroenterologiei pediatrice, iar din anul 2002, conduce cu succes departamentul de gastroenterologie si hepatologie din cadrul Universității Ludwig-Maximilians din Munchen. Dr. Med. Philip Wintermeyer are o experiență de peste 15 ani și este recunoscut ca unul dintre cei mai reputați medici gastroenterologi din Germania fiind absolvent “summa cum laude”, cea mai înaltă distincţie academică, al Universității Bochum din Ruhr, Germania.

La scurt timp, Irina și părinții săi au plecat spre Munchen. “Nu știam la ce să ne așteptăm. Era pentru prima dată când Irina părăsea țara și, din păcate, nu sub circumstanțe favorabile. Când am ajuns în aeroport, ne aștepta deja o echipă care urma să ne ducă la clinică. Irina s-a împrietenit repede cu unul dintre reprezentanți, împărțeau aceiași pasiune pentru creioane colorate” a mai adăugat mama Irinei.

Odată ajunsă la spital, micuța pacientă a fost supusă unui nou set de analize și investigații amănunțite. Dr. Koletzko și Dr. Wintermeyer au hotărât că nu este necesară o intervenție invazivă și au recomandat terapia biologică cu Infliximab.

Irina a început tratamentul imediat, iar, la scurt timp, au fost simțite primele rezultate. “Am intrat într-o dimineață în salonul ei să îi aduc un bloc nou de coli de desenat și era toată un zâmbet, mi-a spus entuziasmată că nu o mai supără burtica aproape deloc și că și-ar dori să ne mai plimbăm puțin prin oraș înainte să plecăm acasă. Domnii doctori mi-au spus că raspunde foarte bine la tratament și că nu există complicații.”

La întoarcerea în țară, cazul Irinei a fost preluat de reprezentanții Intermedicas, în prezent fiind monitorizată periodic la clinica noastră.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.