Povestea lui Mircea Câmpeanu

În urmă cu 6 ani, Mircea Câmpeanu, a avut un accident de mașină, în urma căruia i-au fost amputate ambele picioare. Accidentul s-a petrecut in anul 2009, pe când avea vârsta de 24 de ani. Se întorcea  acasă împreună cu iubita sa, Alice, pe drumul care leagă Slănic Prahova de București. Mașina pe care Mircea o conducea a suferit o defecțiune, roata din spate s-a rupt, autovehiculul izbindu-se de balustrada unui pod. În urma impactului, ambii au fost transportați la spital în stare de comă. Iubita acestuia care se afla în dreapta, a avut o fractură de femur pentru care a făcut două operaţii, o lovitură la cap şi un edem pulmonar, ieșind din spital după o lună. Cazul lui Mircea a fost mai complicat, a suferit un traumatism cranian soldat cu  o dublă amputare transfemurală.

În urma tragicului accident, Mircea a rămas fără picioare, fiind nevoit să apeleze la metode alternative de a se deplasa. A apelat la o clinică medicală din România pentru proteze speciale ale căror preț se ridica la suma de 40.000 de euro.  Din păcate, dispozitivele ce trebuiau să îl ajute pe Mircea să meargă din nou nu au fost corect făcute, iar suma nu a putut fi recuperată. Nici acest obstacol nu l-a oprit, găsind o altă variantă pentru a beneficia de proteze în  Austria, la prețul de  120.000 de euro. Cazul său a intrat în atenția Intermedicas, prima clinică de second opinion din România, reușind să faciliteze accesul la clinica S. Merzendorfer din Munchen, unde a negociat costurile protezei și a ajuns la suma de 60.000 de euro. Cu acest sprijin și cel al donațiilor, Mircea a reușit să strângă o mare parte din sumă şi să își achiziționeze noile proteze.

În momentul de față, acesta și-a recuperat aproape în totalitate mobilitatea mâinii, se descurcă singur cu multe din treburile zilnice și, chiar conduce o maşină adaptată, o Kia automată cu acceleraţie şi frână la mână. Mircea a făcut 15 ani sport de performanţă. A terminat un liceu sportiv, apoi a fost jucător de fotbal şi rugby la nivel profesionist (la Cluburile FC Coresi Bucureşti şi la Rugby Club Arcul de Triumf). A practicat Wu-shu sub îndrumarea maestrului chinez Dr. Zhu Zong Fu. Este un microbist convins, devotat echipei Steaua, fiind membru al “Special Boys”, un grup de persoane cu dizabilități ce rămân devotate fotbalului.

11091540_860775830635481_747011351212207777_n Capture

Sustine-l si tu pe Mircea !

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.