Povestea Soniei: de la planificarea nunții la programarea operației

Ce faci atunci când agenda de planificare a nunții se transformă într-o agendă de consultații medicale și programări pentru chirurgie? Sonia, o tânără de doar 28 de ani, a fost nevoită să dea răspuns la această întrebare ce pare desprinsă din filme.

Sonia conduce o firmă de training în București, pare unul dintre acei oameni calculați pe care viața îi putea lua prin surprindere cu greu. Însă, în ciuda tuturor măsurilor de precauție și a situațiilor neprevăzute luate în calcul, anumite lucruri sunt imprevizibile. “L-am cunoscut pe Marius (soțul) la un eveniment. Am făcut schimb de cărți de vizită, iar întâlnirile noastre de business s-au transformat treptat într-o relație. Ne-am logodit în 2014 și am început cu entuziasm să planific marele eveniment”, povestește Sonia.

Boala a debutat silențios și fără prea multe semne de alarmă la început, furnicături la nivelul brațului drept care, mai apoi, s-au extins spre coapsă și picior. “La început, am crezut că durerile sunt cauzate de febră musculară. Îmi reluasem activitățile sportive și m-am gândit că este cel mai plauzibil motiv. Când au început să devină accentuate și recurente, am apelat la un specialist”.

În doar câteva luni, Soniei îi scăzuse forța musculară la nivelul membrelor pe partea dreaptă, se confrunta cu dureri intense, iar activitățile zilnice deveniseră o provocare. În urma primului consult, i-a fost pus diagnosticul de boală arterială periferică pentru care a primit tratament medicamentos și recomadare de repaus. Însă, starea sa părea să se deterioreze într-un ritm alert.

Rezolvarea cazului

Sonia a ajuns la clinica noastră pentru second opinion și recomandare de tratament. În urma unei examinări IRMN la cap și la coloana cervicală a fost identificată o tumoră.”Investigațiile au indicat un proces tumoral expansiv intramedular la nivel C1-C3 cu efect de masă asupra structurilor învecinate. Evoluția bolii era una alertă și trebuia să acționăm rapid. Am decis preluarea cazului de către Prof. Dr. Bernhard Meyer, medic ultraspecializat în neurochirugie oncologică cu o experiență de peste 35 de ani”, a explicat dr. Dan Mitrea, manager de caz.

“Când mi s-a spus că este vorba de o tumoră, nu am știut cum să reacționez. Îmi treceau atâtea gânduri prin cap: de ce nu am cerut o a doua opinie mai repede, ce se va întâmpla acum, cât de gravă e situația. Eram anxioasă pe de-o parte și pe de alta, supărată pe mine și pe primul medic, căci din cauza noastră am ajuns în acest punct. De această dată, am primit răspunsurile de care aveam nevoie: urma să plec în Germania pentru o intervenție riscantă. Mi s-a spus că în România, în asemenea cazuri, se recomandă urmărirea bolii, însă nu aveam de gând să mai aștept”, mărturisește Sonia.

La scurt timp, Sonia a ajuns în Munchen la Rechts der Isar Hospital. Prof. Dr. Bernhard Meyer a inițiat un nou set de investigații și analize pentru a decide cea mai eficientă metodă de abordare a tumorii. S-a decis intervenirea cu microscop și neuronavigație. Operația a durat 11 ore și a fost un succes, procesul tumoral fiind complet extirpat.

Evoluția Sonei a fost una lentă, dar favorabil, fiind externată la 3 săptămâni și jumătate după intervenție. În prezent, aceasta se află sub atenta supraveghere a dr. Dan Mitrea.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.