Povestea Teodorei – Despre o bătălie dusă pe mai multe fronturi

Teodora lucra în departamentul de resurse umane al unei multinaționale și locuia singură. Avea doar 29 de ani când viața i-a fost schimbată radical. Simptomele ce păreau minore amețeli și dureri de cap s-au transformat în ceea ce avea să afle mai târziu, o boală cronică incurabilă.

Timp de un an, a mers de la un medic la altul: “Mă loveam tot timpul de aceeași întrebare ‘Sunteți sigură că nu sunteți gravidă?’, apoi mi s-a spus că este o răceală mai puternică, iar printre ultimele diagnosticuri se număra o tumoră cerebrală”, povestește Teodora.

Când a ajuns la clinica noastră, boala evoluase, Teodora avea tulburări de vedere și de echilibru, iar durerile de cap și amețelile persistau până la 3 zile.

Rezolvarea cazului

Cunoscută și sub denumirea de „boala cu 1.000 de fețe“, scleroza multiplă afectează peste 2,3 milioane de oameni la nivel mondial, potrivit statisticilor.

Managerul nostru de caz a analizat dosarul Teodorei și a decis preluarea cazului de către unul dintre medicii clincii Klinikum Kreuzschwestern din Wels, Austria.

În urma unor investigații și analize amănunțite, Teodorei i-a fost confirmat diagnosticul: scleroză multiplă primar progresivă. “Știam foarte puțin despre această boală când am aflat: este incurabilă, evoluează rapid, iar tratamentul este limitat. În acel moment, mi-a trecut prin cap un gând egoist: aș fi preferat o tumoră.”

Teodora a urmat, pentru o perioadă tratament cu interferon beta și glatiramer acetat în Austria. În România, este pacienta doctorului Dan Mitrea, de peste 3 ani.  ”Când te confrunți cu o boală pe care cei mai mulți o consideră una psihică, un handicap și nu ceea ce e defapt, una neurologică, porți o bătălie pe mai multe fronturi. Am nevoie zilnic de injecții, în mână, în picior, în abdomen … iar efectele de după sunt de cele mai multe ori insuportabile: febră, frisoane, vărsături, la care adăugam o stare de depresie.” povestește Teodora.

Boala Teodorei a evoluat însă – a suferit o atrofie demielinizantă, în urma căreia și-a pierdut vederea la unul dintre ochi. În 2015, a fost definit un nou protocol medical pentru tratamentul sclerozei multiple – transplantul celulelor stem hematopoietice. Prin intermediul partenerilor noștri, Teodora a fost acceptată în unul dintre trialurile clinice desfășurate la nivel european.

“La una dintre vizitele mele regulate la clinică, dr. Dan Mitrea mi-a povestit despre aceste studii care se desfășurau de câțiva ani buni și care aveau rezultate miraculoase, spre exemplu: pacienți care puteau merge din nou. Pentru cineva care își pierduse speranța și, practic, aștepta ca boala să devină din ce în ce mai degenerativă, o astfel de propunere vine ca o gură de aer când părea că te îneci.” ne spune Teodora.

În prezent, pacienta încă se află sub tratamentul experimental, iar în România, este atent monitorizată de clinica noastră.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.