Probleme cu spatele in timpul sarcinii – de ce apar si cum le tratam?

In perioada sarcinii, durerile de spate si disconfortul nu sunt iesite din comun. Peste 50% dintre viitoarele mamici se confrunta cu o forma sau alta de durere de spate, mai ales pe masura ce bebelusul se dezvolta.

In acest sens, doi dintre medicii clinicii Intermedicas –Second Opinion au vorbit in exclusivitate pentru Sfatulparintilor.ro despre cauzele durerilor de spate, modalitatile de a le preveni si cum pot fi tratate sau ameliorate.

Cum ajuta chiropractica in tratarea durerilor de spate si care sunt beneficiile?

Dr. Lou Jacobs:Durerile de spate in timpul sarcinii sunt extrem de comune. In Statele Unite, de exemplu, chiropractica este prima alegere a femeilor gravide deoarece nu implica tratament medicamentos sau procedee invazive. Chiropractica se concentreaza pe anomaliile sau modificarile care apar la nivelul structurii fizice si cum pot impacta negativ sistemul nervos si alte structuri ale corpului.

Cand o femeie insarcinata sufera de un dezechilibru fizic, acest lucru poate cauza durere si minimizare a functiilor corpului, tehnicile de chiropractica pot corecta acest lucru. Totodata, corpul in timpul sarcinii sufera schimbari foarte rapide. Luarea in greutate intr-un timp foarte scurt poate duce la afectiuni structurale, umflarea picioarelor, dureri de sold, pelvis, gat si spate, migrene, sciatica sau insomnii fiind doar cateva dintre ele. In aceste cazuri, de obicei, sunt recomandate analgezicele care, insa, nu au acelasi efect ca cel al chiropracticii.

Sarcina este totodata unul dintre cele mai importante momente din viata unei femei, iar travaliul si nasterea sunt extrem de dificile, atat fizic, cat si mental. Chiropractica imbunatateste mobilitatea gravidelor si faciliteaza o nastere mai usoara, iar pentru ca actioneaza la nivel neurologic nu este doar benefica pentru mama, ci si pentru bebelus. Trebuie sa retinem ca pentru fatul in dezvoltare, corpul mamei este casa sa.

Chiropractica in timpul sarcinii este extrem de sigura, cel mai important lucru este, insa, sa apelezi la un doctor acreditat de Asociatia Internationala a Chiropracticii Pediatrice (ICPA4kids.org). La momentul de fata, in Romania exista doar 2 chiropractori acreditati, cu studii finalizate in domeniu si cu drept de practica. De aceea este foarte important ca specialistul la care apelati sa fie pregatit. In rest, riscurile ascociate chiropracticii sunt mult mai scazute decat tratamentul medicamentos sau interventiile chirurgicale.

Citeste intregul articol pe Sfatulparintilor.ro…

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.