Scleroterapia, soluţia pentru vene inestetice

Scleroterapia este unul dintre cele mai cel mai eficiente tratamente pentru venele inestetice. Este o procedură minim invazivă şi puţin dureroasă prin care se tratează telangiectaziile (micile dilataţii vasculare roşii, albastre sau purpurii), venele reticulare (venele subtiri situate imediat sub piele) și venele varicoase. Este o procedură simplă prin care se injectează direct în vase o substanţă iritantă care determină închiderea venei  şi totodată  dispariția  unor simptome neplăcute legate de prezenţa dilataţiilor vasculare: arsuri, prurit, tensiune, durere, edem, crampe nocturne.

Tratamentul se efectuează în regim de ambulator şi durează 30-45 min. Intervenţia constă în multiple injecţii cu un ac foarte fin a unui agent sclerozant direct în vene. Nu necesită anestezie şi produce un minim discomfort local.

Cui se adresează scleroterapia?

Această terapie se adresează, în general, oricărui pacient indiferent de vârstă. Nu se recomandă tratamentul în timpul sarcinii şi al alăptării. De altfel, majoritatea dilataţiilor care apar în timpul sarcinii dispar spontan în primele luni după naştere. Deşi bărbaţii se adresează mai rar pentru tratament, acesta este la fel de eficace şi în cazul lor.

Rezultatele tratamentului

Scleroterapia va îmbunătăţi aspectul membrelor afectate, dar se adresează doar dilataţiilor vizibile la un moment dat. Ea nu este o metodă de tratament profilactic, nu va preveni apariţia altor dilataţii. Pentru un tratament eficace pot fi necesare mai multe şedinţe de tratament la intervale variate (1-3 luni).

Dr. Gabriela Popescu, medic primar chirurgie vasculară, efectuează această procedură în clinica Intermedicas. Pentru programări, vă rugăm să ne contactați la telefon: 021.222.13.70.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.