Second Opinion nu este un moft, ci o decizie înțeleaptă

Când 90% dintre pacienții români, adică aproape 4 milioane de oameni anual nu știu că pot beneficia de o a doua opinie medicală, de sprijin și ghidare în a-și elucida un diagnostic complicat și deseori necruțator, e nevoie ca opinia publică să afle că există o clinică specializată în București care cu asta se ocupă. Intermedicas este singura clinică specializată Romania care are ca obiectiv să familiarizeze pacienții români cu decizia de a apela la o a doua opinie medicală atunci cand există îndoieli în privința diagnosticului sau a tratamentului.

Ca mulți alții, doamna Casandra Burz Pînzar a venit în clinica Intermedicas pentru prima dată în anul 2018, în căutarea unei elucidări diagnostice și a unor opțiuni de tratament pentru afecțiunea de care suferă.

Începând de la vârsta de 18 ani, pacienta a început să aibă episoade frecvente de tahicardie paroxistică supraventriculară supranumită TPSV.  După mai multe încercări de tratament medicamentos, care nu au reușit să stabilizeze frecvența episoadelor, s–a adresat clinicii de chirurgie cardiovasculară din Timișoara, unde s-a făcut o intervenție, prin cateterism cardiac, o intervenție de aritmologie, prin care s-a făcut o ablație cu radiofrecvență. După intervenția din 2006 situația a fost cu mult ameliorată, dar totuși cu o frecvență destul de mare a episoadelor de TPSV în ciuda medicației concomitente. In primavara anului 2018, pacienta a hotarat sa apeleze la o clinica din Bucuresti, unde medicul aritmolog a informat-o că intervenția din 2006 a reușit de fapt să facă o ablație parțială,  și nu totală.

Intermedicas – o soluție

Datorita informatiilor contradictorii si neclare, Casandra a decis sa apeleze la clinica Intermedicas pentru second opinion. „Sfatul nostru a fost să meargă într-un centru de excelență în aritmologie – centru de excelență insemand un flux foarte de mare de pacienți pe aceste tipuri de patologie aritmologice, unde departamentul cu pricina se ocupă doar de asta – și nu într-un spital de cardiologie generală, unde din când în când se gestionează situații cu intervenții aritmologice. În România nu există acesta nisare pe secții – există medici supraspecializati pe aritmologie, dar nici ei nu fac doar aceste tipuri de intervenții. Împreună am ales centrul de aritmologie din cadrul grupului Sandonatto din Mailano, la unul dintre cei mai reputați aritmologi intervenționiști din Europa, la prof. Dr. Carlo Pappone.” Dr. Marinela Stanculete, manager de caz Intermedicas.

Intermedicas s-a ocupat de intreg procesul de comunicare a informatiei, transmiterea documentelor medicale, facute in Romania, care au fost acceptate ca documente cu valoare medicala – si pe baza analizei lor, echipa medicala a a decis sa ibe loc un nou studiu electrofiziologic, adica o o cercetare intracardiaca a surselor din care se declanseaza aceste episoade de TPSV si care sunt optiunile terapeutice.  Astfel, in septembrie 2018, Casandra s-a internat la Sandonato, unde s-a facut o noua interventie, care nu a reusit sa rezolve integral problema, ci  a mai facut un pas in scopul ameliorarii consistente a tulburarii de ritm a pacientei. „In momentul de fata suntem in curs de bilant la 6 luni dupa interventie, pacienta urmeaza tratament medicamentos, iar analizele foarte bune”, dr. Marinela Stănculete.

 

Second Opinion – salvează vieți

„Sunt extraordinar de incantata de relatia mea cu intreg personalul INTERMEDICAS (medical, administrativ, tehnic). Va pretuiesc pe toti si va multumesc pentru grija permanenta pe care mi-ati aratat-o inca din momentul in care am ajuns prima data la INTERMEDICAS. Modul in care ati gestionat toate aspectele administrative, gasirea foarte rapida a celei mai bune solutii pentru problema mea medicala, colaborarea voastra cu centrele de excelenta de specialitate, interesul real pe care mi l-ati aratat, mi-au demonstrat ca eu sunt mult mai mult decat un numar de cod de pacient. Pe scurt, pentru mine INTERMEDICAS inseamna INCREDERE, SIGURANTA, RESPECT, CORECTITUDINE, PROFESIONALISM () si e institutia la care voi reveni pentru controalele mele periodice si pe care am recomandat-o/o voi recomanda mereu. Va imbratisez pe toti cu drag mult!” Casandra Burz Pinzaru, pacienta Second Opinion, Intermedicas

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.