Terapia cu protoni – tratament revoluționar pentru tratarea cancerului

Cancerul a devenit o problemă globală, numărul persoanelor care suferă de această maladie fiind în continuă creștere. Odată cu dezvoltarea medicinei, tratamentul cu protoni începe să fie din ce în ce mai des folosit în lume, în lupta împotriva tumorilor canceroase. Este un tip de radioterapie utilizată în tratarea cancerului şi oferă un tratament cu protoni care ţintesc precis zona afectată.

„Trebuie menționat că tratamentul cu protoni nu înlocuiește alte tratamente oncologice, este doar o terapie superioară radioterapiei standard”, explica Dr. Marinela Stănculete, Concierge Doctor Intermedicas.

Avantajul acestui tratament constă în faptul că protejează țesutul sănătos din jurul tumorii și în plus, este un tratament cu reacții adverse mult mai puține, atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung.

Terapia cu protoni nu se pretează pentru toate tipurile de cancer, fiind recomandată pentru tumori pe creier, tumori localizate în zona coloanei vertebrale, canceru de prostată, tumori ale capului și gâtului sau limfoame situate în apropiere de structurile vitale sensibile la iradiere.

Metoda, denumită protonoterapie, foloseşte aparatură şi tehnologii care provin direct din laboratoarele de fizica nucleară.

Cum acționează protonii asupra celulelor canceroase

Protonii acceleraţi la o anumita energie sunt direcţionaţi spre tumoare, intră în corpul pacientului pe care îl străbate dăunând foarte puţin ţesuturilor sănătoase. Odată ajunşi la tumoare, aceştia transferă ţesutului aproape întreaga lor energie dând naştere la procese care duc la distrugerea ADN-ului celulelor canceroase, împiedicând în acest fel înmulţirea acestora. Țesuturile sănătoase rămân practic neafectate de radiaţie, în timp ce ţesuturile bolnave sunt distruse.

Terapia cu fascicul de protoni a demonstrat rezultate remarcabile pentru pacienţii din întreaga lume, în special prin reducerea efectelor secundare ale radiaţiilor.

„Acest tip de tratament poate vindeca sau prelungi semnificativ viața în cazuri în care terapiile standard au eșuat sistematic”, mai spune Dr. Marinela Stănculete.

Intermedicas le oferă pacienților români accesul la una dintre puținele clinci care fac acest tip de tratament

Pacienții români pot beneficia, prin intermediul Intermedicas, de această terapie la renumita clinică Rinecker, din Germania, una dintre puținele centre din Europa în care se efectuează acest tip de tratament. Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la telefon 021.222.13.70.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.