Toți salariații din România ar putea avea acces la serviciile medicale private

Consultațiile medicale și analizele făcute ”la privat” vor deveni în scurt timp accesibile pentru sute de mii de angajați, potrivit unui reportaj realizat de PRO TV.

Asta pentru că o nouă reglementare îi va scuti pe patroni de plata impozitelor pentru abonamentele medicale, cumpărate salariaților, în limita a 400 de euro anual. Este o măsură care îi va face pe șefi mai generoși dar care, printre altele, va reduce aglomerația din spitalele de stat.

Măsura prin care angajatorului i se va scădea, din impozitul de 16% datorat către stat, suma plătită direct către clinicile și spitalele private mai așteaptă doar semnătura președintelui Klaus Iohannis pentru a intra în vigoare. Odată aplicată, facilitatea îi va determina pe tot mai mulți patroni să includă în ofertele salariale abonamente medicale-dacă nu fac asta deja, spun specialiștii în fiscalitate.

Doctorul Wargha Enayati, acționarul majoritar al Intermedicas: “Companiile care nu își permiteau să achiziționeze aceste abonamente medicale beneficiază acum de acest sprijin. Cel mai important este că banii rămân la furnizorul de servicii medicale care îi va folosi în dezvoltare și investiții.”

 

 

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.