Tratament revoluționar împotriva cancerului: 10 lucruri despre terapia cu protoni

Terapia cu protoni (PBT) este un tratament din ce în ce mai utilizat într-o varietate de tipuri de cancer, datorită proprietăților fizice excelente și parametrilor dozimetrici superiori.

Ce trebuie să știm despre terapia cu protoni

  1. Este cea mai precisă formă de tratament radiologic disponibilă astăzi. Distruge locul tumoral primar, fără a afecta țesuturile și organele sănătoase din jurul tumorii.
  2. Este neinvazivă și nedureroasă. Nu afectează calitatea vieții pacientului în timpul tratamentului.
  3. Pacientul își poate continua activitatea pe care o avea înainte de a începe terapia – poate face sport, poate merge la birou etc.
  4. Efectele secundare sunt minimale, spre deosebire de radiațiile standard cu raze X.
  5. Tratament foarte eficient pentru o gamă largă de tumori, localizate în zona capului și gâtului, plămâni, prostată, vezică, măduva spinării, gastro-intestinal și tumori oculare.
  6. Femeile cu cancer de sân pot evita deteriorarea plămânilor și a țesutului mamar din jur.
  7. Protonii pot fi utilizați împreună cu alte modalități de tratament pentru cancer, cum ar fi chimioterapia.
  8. Timpul de tratament poate dura de la o zi, pentru anumite afecțiuni, până la opt săptămâni (cancer de prostată), în funcție de locurile tumorale.
  9. Este o modalitate mult mai bună pentru tratarea cancerelor la copii. Copiii sunt susceptibili la leziuni din cauza radiațiilor cu raze X standard, deoarece țesuturile și organele lor cresc rapid.
  10. Centrele care fac terapie cu protoni pot trata zilnic 150-200 de pacienți.

Intermedicas le oferă pacienților români accesul la una dintre puținele clinci care fac acest tip de tratament

Pacienții români pot beneficia, prin intermediul Intermedicas, de această terapie la renumita clinică Rinecker, din Germania, una dintre puținele centre din Europa în care se efectuează acest tip de tratament. Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la telefon 021.222.13.70.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.