Tratamentul chiropractic – previne și ameliorează afecțiunile specifice sezonului de vară

Intermedicas Worldwide (www.intermedicas.com), clinică  specializată în second opinion medical, îl readuce la București pe dr. Lou Jacobs, renumit chiropractor din Statele Unite ale Americii, primul chiropractor american atestat în România și unul dintre cei doi chiropractori recunoscuți de către Ministerul Sănătății, în perioada 16 mai – 23 iunie 2016.

 

În perioada verii, corpul și, în special coloana vertebrală, sunt expuse unui nivel suplimentar de presiune. Reluarea activităților fizice sau extinderea varietății de exerciții, practicarea sporturilor sau a diferitelor activități recreative în aer liber, precum și schimbările de temperatură sau de alimentație, pot impacta corpul și favoriza apariția sau acutizarea durerilor cronice de vară, cum ar fi durerile cervicale sau lombare, migrenele, indigestiile, dar și sinuzita, nevralgiile, durerile în gât sau gripele.

 

Chiropractica este o formă de medicină alternativă care se concentrează pe manipularea gentilă a coloanei vertebrale pentru a elimina perturbările apărute la nivelul sistemului nervos. Tratamentul chiropractic și-a dovedit eficiența de-a lungul timpului pentru un număr semnificativ de condiții medicale asociate cu afecțiuni ale coloanei vertebrale sau afecțiuni scheleto-musculare și articulare.

 

“Chiropractica este o știință și o artă bazată pe premisa că nivelul optim de sănătate depinde, în mare parte, de funcționarea normală a sistemului nervos, fără interferențe la nivelul coloanei sau al structurilor adiacente. Sezonul cald ne permite să ieșim mai mult și să practicăm serie de activități în aer liber: alergăm, înotăm, mergem pe bicicletă sau pe patine cu rotile, jucăm tenis sau facem plimbări mai lungi. Toate aplică un șoc asupra corpului, chiar dacă am menținut o rutină activă în sezonul rece. Chiropractica ajută, pe de-o parte, la atenuarea acestui șoc și a durerilor aferente și, pe de alta, le poate preveni”, explică dr. Lou Jacobs, chiropractor american și medic partener Intermedicas.

 

Conform cercetătorilor americani, o creștere cu 5 grade celsius peste temperatura normală poate crește cu 7,5 % riscul apariției cefaleei de vară sau a durerilor de cap. Totodată, un studiu derulat de Montefiore Medical Center în 2014 arată că peste 80% din populație se confruntă cu nevralgie migrenoasă la începutul verii.

 

Sezonul de vară afectează deopotrivă și copiii, printre cele mai frecvente afecțiuni se numără otita externă, alergiile, afecțiunile digestive, dar și leziunile și traumatismele. Conform studiului “Summer Safety” derulat de Kids in Danger (KID) în anul 2014, cele mai multe leziuni ale oaselor și articulațiilor la tinerii de sub 14 ani au fost înregistrate în perioada verii, iar locurile de joacă, bicicletele, skateboard-urile și înotul sunt activitățile responsabile pentru acestea.

 

“Ajustările pediatrice sunt sigure, gentile și eficiente atunci când sunt realizate de un chiropractor acreditat. Studiile au demonstrat că accelerează procesul de vindecare și ajută corpul să reziste mai bine în fața afecțiunilor și a traumelor la care sunt expuși copii”, a adăugat dr. Jacobs.

Dr. Lou Jacobs este fondatorul Centrului Jacobs de Chiropractică, Acupunctură și Chiropractică Perinatală și Pediatrică din Maine, SUA. Dr. Jacobs este licențiat al Universității Maine (S.U.A ) și al Universității de Politehnică din Beijing, China. Diploma de doctor în chiropractică a primit-o de la „Colegiul de chiropractică Cleveland” din Kansas, Missouri, Statele Unite ale Americii. De asemenea, este membru al Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică, al Asociației de Chiropractică din Maine, al Asociației Internaționale de Chiropractică și al Federației Internaționale de Chiropractică.

Pe lângă acestea, Dr. Lou Jacobs a acumulat peste o sută de ore de educație chiropractică de la absolivrea studiilor superioare. În cei peste 13 ani de experiență, dr. Lou a rezolvat cu succes un număr semnificativ de cazuri complexe.

Mai multe informații: http://intermedicas.com/chiropractica/

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.