Tumor Board, peste 50 de ore de expertiză medicală dedicate unui pacient

Misiunea noastră este de a schimba experiența medicală din România și de a oferi pacienților acces la cei mai buni medici și la un tratament sigur. De aceea, ne-am extins aria de servicii printr-o divizie specială, Tumor Board, de evaluare a cazurilor pacienților oncologici. Tumor Board reunește o rețea de medici români și străini, care diagnostichează cu mare certitudine și identifică tratamentul eficient, astfel încât pacientul beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală posibilă.

Tumor Board presupune un mod de abordare multidisciplinară a cazului medical și este una dintre cele mai complexe practici în tratamentul cancerului la nivel mondial. De cele mai multe ori, aceasta se dovedește salvatoare de vieți.

„Această modalitate inovatoare de abordare a cazurilor oncologice poate crește semnificativ rata de supraviețuire a pacientilor. În cadrul clinicii noastre, fiecare pacient beneficiază de cel puțin 50 de ore de expertiză medicală de top, de la cei mai buni medici. Alături de noi, pacientul are siguranța unui tratament corect și încrederea că cei mai buni medici care l-ar putea trata sunt acolo pentru el. De aceea, ne propunem ca Tumor Board să devină o modalitate curentă de tratament, așa cum este deja în alte state din lume”, declară Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.

Concluziile medicale și soluțiile de tratament sunt prezentate pacientului în decurs de o săptămână din momentul în care acesta solicită analiza dosarului său de către Tumor Board. Pacientul beneficiază în permanență de sprijinul unui manager de caz, care recepționează dosarul medical, efectuează o primă evaluare clinică și solicită reunirea Tumor Board. Comitetul medical analizează și evaluează starea medicală a pacientului și opțiunile de tratament. Odată finalizată analiza cazului și stabilite concluziile, se întocmește raportul medical final care se prezintă pacientului.

Medici de top ce fac parte din Tumor Board

Echipa medicală Tumor Board se reunește săptămânal pentru a analiza fiecare caz în parte. Divizia este formată din dr. Dan Mitrea, director medical Intermedicas și moderator al board-ului medical, dr. Oana Trifănescu, medic primar oncologie, prof. dr. Wolfgang Abenhardt, doctor în medicină, cu specializare pe oncologie și medicină internă, dr. Gabriel Gogescu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie oncologică, dr. Dragoș Predescu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie oncologică, dr. Radu Mitrică, doctor în științe medicale, medic specialist radioterapie, dr. Emilia Diaconu, medic primar radiologie și imagistică medicală, prof. dr. Carmen Ardeleanu (prin colaborare cu OncoTeam Diagnostic), medic primar anatomie patologică. Echipa este completată de medici din arii de specialitate conexe: dr. Raluca Trifănescu, medic primar endocrinologie, dr. Iosif Niculescu, medic specialist obstetrică-ginecologie, Prof. As. Dr. med. Georg Gusbeth, medic primar urologie, dr. Mircea Schmidt, medic specialist ortopedie.

„Prin faptul că pune laolaltă cei mai buni specialiști de care pacientul oncologic are nevoie, Tumor Board oferă siguranța tratamentului chiar și în cazuri dintre cele mai complicate. Primul dosar pe care l-am analizat deja în cadrul Tumor Board este cel al unui bărbat de 40 de ani diagnosticat cu tumoră gastrică, cu metastaze peritoneale. Înainte de a fi preluat de echipa noastră, pacientul nu mai avea nicio soluție de tratament din partea medicilor care îi urmăriseră cazul până atunci. În cadrul Tumor Board i-a fost propusă o terapie revoluționară, chimioterapie hipertermică intraperitoneală (HIPEC), una dintre cele mai complexe intervenții din chirurgia abdominală”, spune dr. Dan Mitrea, director medical Intermedicas.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.