Vlad, arhitectul care a învins cancerul: A primit o nouă șansă la proiectarea viitorului

Vlad este arhitect de 7 ani. Lucra cu entuziasm la un proiect de design interior pentru o familie care tocmai se mutase din Israel în București, când a început să resimtă primele semne ale bolii. Nu le-a acordat o atenție deosebită. “Știam că am probleme cu stomacul, fusesem diagnosticat cu gastrită cu mult timp în urmă. Nu obișnuiesc să merg regulat la medic, iar dacă mă încearcă dureri mai intense, apelez la Nurofen și repaus. De această dată, nu au avut efect”, ne-a spus Vlad.

Simptomele au devenit din ce în ce mai agresive și mai dese, în 6 luni, Vlad slăbise 11 kilograme. “Îmi aduc aminte exact ziua în care am decis să mă duc la medic: era vineri și am plecat de la birou în grabă să evit ora de vârf. Aveam o durere surdă în abdomen și, din nou, nu reușisem să mănânc toată ziua. După două săptămâni de investigații, mi-au spus că am cancer”.

Vlad a ajuns la clinica noastră în 2014 căutând răspunsuri și alternative. Fusese diagnosticat cu o tumoră gastrică cu determinări secundare hepatice și adenopatii locoregionale – adenocarcinom gastric care invada treptat toate straturile peretului gastric.

Rezolvarea cazului

Cancerul gastric rămâne una dintre principalele cauze de mortalitate în lume. De cele mai multe ori, primele semne nu se deosebesc de cele ale ulcerului. Din această cauză, pacienții care suferă de o boală gastrică consideră că trec printr-un episod “nepericulos”.

În urma evaluării dosarului medical, Dr. Dan Mitrea a decis ca Prof. Dr.  Joerg Trojan de la Uniklinikum Frankfurt – Goethe Universität să preia cazul lui Vlad.

Dr.  Joerg Trojan este coordonatorul secției de gastroenterologie-oncologie al Uniklinikum Frankfurt – Goethe Universität, unul dintre centrele medicale de referință oncologică din Germania. În cei peste 10 ani de carieră, Dr.  Trojan a reușit să rezolve cu succes unele dintre cele mai complicate cazuri medicale de profil.

“Am considerat că el a fost cel mai potrivit specialist din rețeaua noastră de parteneri pentru acest caz ”, a declarat dr. Dan Mitrea.

La câteva zile, Vlad zbura spre Frankfurt alături de sora sa.”Cred că acele 5 ore și jumătate pe care le-am petrecut în avion au fost cea mai apăsătoare perioadă din viața mea. Îmi treceau prin cap tot felul de gânduri negre, iar sora mea m-a ținut de braț întregul drum. Când am ajuns la clinică, am rămas surprins: Prof. Trojan ne-a întâmpinat la intrare, i-a arătat surorii mele unde este sala de așteptare, iar noi am mers către cabinet. Mi-a răspuns cu multă grijă la toate întrebările și mi-a explicat ce este de făcut în continuare”, își amintește Vlad.

În urma unui nou set de analize, Prof. Trojan a confirmat diagnosticul pus în România și a decis stabilirea unui plan de tratament chimioterapeutic neoadjuvant, fără ca intervenţia chirurgicală să fie necesară. “Era o tumoră malignă cu origine în epiteliul mucoasei gastrice care nu necesita chirurgie imediată. Am dezbătut opțiunile de tratament cu pacientul și am ales o abordare neinvazivă. Cazul a avut o evoluție pozitivă, lipsită de complicații”.

La câteva luni de la întoarcerea sa în România, Vlad a venit la controlul periodic la clinica noastră, iar examinările imagistice au arătat dispariția completă a tumorii primare. În prezent, cazul său este atent monitorizat atât de clinica noastră, cât și de Unikinikum Frankfurt.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Programează-te!

Pentru a te programa te rugăm să completezi formularul de mai jos. Ulterior, vom reveni către tine pentru a confirma programarea.