Chiropractica

Chiropractica se concentrează pe conformaţia pacientului, pe legătura acesteia cu sistemul nervos și pe capacitatea corpului de a se regla și vindeca singur. Chiropractorii evaluează structura și funcţia coloanei vertebrale, precum și efectele acesteia asupra sistemului nervos și musculo-scheletal.

La nivel global, a câștigat recunoaștere datorită eficienţei remarcabile. Fără tratament medicamentos și procedee invazive, reușește să rezolve unele dintre cele mai complexe cazuri medicale. În același timp, tehnicile de chiropractică nu prezintă un pericol pentru sănătate, concentrându-se pe sursa problemei medicale și nu doar pe ameliorarea temporară a simptomelor.

Chiropractica oferă corpului tău șansa de a atinge nivelul optim de sănătate, în mod natural.

Chiropractica este o artă, o știință și o filozofie. Dacă doriți să scăpați de durerile de spate, cel mai potrivit chiropractor va excela la toate aceste trei nivele. durere lombara Știința chiropracticii se adresează atât unei funcționări optime a sistemului nervos (creier, coloană vertebrală, nervi), cât și sistemului osos și muscular. Cât de adecvat sau defectuos funcționează acestea împreună și ce efecte au asupra corpului ar trebui să fie principala preocupare a unui chiropractor. Atunci când nivelul optim de funcționare este atins, durerile de spate dispar. Filozofia chiropracticii susține că organismul nostru deține capacitatea de a se vindeca singur, iar problemele apar atunci când există o inteferență la nivelul sistemului nervos, iar capacitățile creierului de a comunica vindecare și de a controla zona afectată sunt disfuncționale sau deteriorate. Atunci când vă tăiați la deget, rana se poate vindeca singură, fără ajutorul bandajului. Ideea că organismul nostru transformă masa de prânz în energie, un strat nou de piele și un continuu flux al sângelui dovedesc întocmai ideea care stă la baza chiropracticii. Tehnicile de chiropractică ajută această forță a corpului prin eliminarea “blocajelor” de la nivelul coloanei vertebrale – cele mai comune fiind subluxațiile. Arta chiropracticii se bazează pe experiență și pricepere. Ajustările pot avea rezultatele dorite în funcție de specialistul care corectează problemele de la nivelul coloanei. Durerile de spate pot fi reduse parțial sau complet, însă totul depinde de abilitățile specialistului. Ele vor fii mult mai receptive la ajustările adecvate ale coloanei decât la unele mediocre. În plus, echipamentul de care dispune chiropractorul contribuie la rezolvarea problemei.

În timpul sarcinii, corpul viitoarei mame este supus unor numeroase modificări, menite să îl pregătească pentru crearea și susținerea unei noi vieți. Sistemul imunitar este slăbit, ligamentele și articulațiile suferă transformări datorită creșterii în greutate, iar corpul este supus unei presiuni suplimentare, în special la nivelul mușchilor spatelui și ai coloanei vertebrale.

Reducerea stresului de la nivelul sistemului nervos este ingredientul cheie care asigură atingerea nivelului optim de sănătate, fără tratament medicamentos sau proceduri riscante, iar stările de discomfort și durerile sunt ameliorate semnificativ.

Dr. Lou Jacobs este membru al Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică și beneficiază de instrurire completă pentru a lucra cu mamele atât în timpul sarcinii, cât și după naștere. Asociația Internațională pentru Chiropractică Pediatrică recomandă femeilor să apeleze la tehnici de chiropractică pentru a obține echilibru pelvian și a optimiza spațiul de dezvoltare alocat fătului. În plus, un pelvis echilibrat ajută la reducerea complicațiilor care pot apărea la naștere. Un alt beneficiu al chiropracticii în timpul sarcinii îl reprezintă optimizarea sănătății fizice și mentale a viitoarei mamei, facilitând în același timp un travaliu mai puțin dureros și o naștere mai ușoară.

Chiropractica este benefică pe parcursul tuturor etapelor sarcinii și a perioadei post partum. De la conceperea copilului și până după naștere, corpul tău va trece printr-o serie de schimbări, chiropractica te poate ajuta la fiecare etapă.

Durerile de spate și lombare

Sarcina determină schimbări structurale, iar pe măsură ce fătul crește, centrul de greutate și poziția corpului suferă modificări. Aceste fenomene presupun o încărcare și o presiune suplimentară asupra spatelui.

Conform studiilor, durerile de spate apar la 61% dintre femeile gravide și, în ciuda faptului că pot semnala existența unor probleme mai grave, doar 32% dintre acestea aleg să se adreseze unui specialist. Specialiștii de la University of Bridgeport College of Chiropractic au condus un experiment la care au participat 17 femei însărcinate suferind de dureri de spate și lombare. Acestea au beneficiat de sesiuni de tratament chiropractic pentru alinierea coloanei vertebrale și eliminarea perturbărilor de la nivelul sistemului nervos. 16 din cele 17 femei gravide care au participat la experiment au resimțit îmbunătățiri după prima sesiune, gradual reușind să fie ameliorate complet. Niciuna dintre femeile participante la experiment nu a suferit reacții adverse.

Ajustările chiropractice ajută la restabilirea poziției corecte a părții de jos a spatelui și a pelvisului.

Dureri de cap și migrene

Durerile de cap și migrenele sunt resimțite mult mai puternic în timpul sarcinii, în special pentru că opțiunile de tratament sunt limitate. Cele mai frecvente cauze ale acestora sunt schimbările nivelului de estrogen, creșterea volumului și circulației sângelui, dar pot fi cauzate și de posturile incorecte care, la rândul lor, provoacă perturbări la nivelul coloanei vertebrale.

Într-un studiu publicat de “Complementary Therapies in Clinical Practice” este analizat cazul unei femei de 24 de ani cu dureri cronice de cap. Odată cu sarcina, durerile au devenit constante (în fiecare zi) și s-au intensificat. În urma unor numeroase încercări de a remedia această problemă, femeia a apelat la un chiropractor și a acceptat să ia parte la un studiu ce avea ca obiectiv stabilirea beneficiilor pe care tehnicile de chiropractică le au în timpul sarcinii. După doar o săptămână de ajustări chiropractice și tehnici de manipulare ale punctelor de presiune (trigger points), pacienta a confirmat ameliorarea simptomelor, durerile fiind mai puțin severe și mai rare.

Tehnica Webster

Malprezentările se manifestă prin poziția anormală a fătului în comparație cu pelvisul mamei. Aceste condiții medicale apar în 3%-4% din cazuri, iar, conform statisticilor, sunt asociate cu un risc crescut de apariție a complicațiilor medicale.

Un număr mare de mame apelează la procedura chiropractică numită tehnica Webster. Dr. Lou Jacobs este membru al Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică și a absolvit cursuri avansate de chiropractică prenatală, postnatală și pediatrică pentru a realiza această tehnică, pentru a facilita mobilitatea fătului în uter, astfel încât acesta să aibă cea mai bună poziție în momentul nașterii. Tehnica s-a dovedit a fi eficientă pentru 95% din pacientele însărcinate care au apelat la dr. Jacobs.

Tehnica Webster nu implică durere sau riscuri, spre deosebire de procedeele convenționale mai invazive și dureroase de poziționare corectă a fătului.

Controlarea simptomelor legate de sarcină

Durerile în timpul sarcinii nu sunt ieșite din comun. Indiferent dacă o viitoare mamă resimte simptomele mai mult sau mai puțin sever sau parcurge întreaga gamă de dureri specifice, tratamentul chiropractic este recunoscut ca fiind eficient în diminuarea acestor efecte, oferindu-i corpului ocazia să se vindece, fără tratament medicamentos sau remedii riscante.

Greața sau indispoziția matinală este întâlnită la aproximativ 50% dintre femeile gravide, la un anumit moment al sarcinii. Cele mai multe paciente aflate în primul trimestru al sarcinii au mărturisit că în urma ajustărilor chiropractice, simptomele de greață au fost diminuate, atât ca frecvență, cât și ca si severitate.

Probleme scheleto-musculare şi articulare, cum ar fi durerile musculare și crampele, în special în zona picioarelor, sunt, de asemenea, simptome care pot apărea în timpul sarcinii ca urmare a subluxațiilor care apar la nivelul coloanei vertebrale.  Acestea pot fi ameliorate prin intermediul Tehnicii Bowen, ce presupune acționarea asupra țesutului muscular, ligamentelor și articulațiilor pentru a restabili echilibrul în corp și a favoriza autovindecarea și regenerarea acestuia.

Sănătatea copilului tău este esențială. De cele mai multe ori, însă, medicina convențională recomandă tratamente medicamentoase sau proceduri invazive care pot avea efecte negative în timp.

În perioada de creștere, copiii sunt expuși unei serii de factori fizici, chimici sau emoționali care duc la apariția perturbărilor la nivelul sistemului nervos și, implicit, la deteriorarea stării generale de sănătate și a calității vieții. Chiropractica este benefică copiilor de toate vârstele (de la nou-născuți pana la adolescenți) deoarece se concentrează pe rezolvarea problemei medicale și nu doar pe ameliorarea simptomelor.

Dr. Lou Jacobs este membru al Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică și beneficiază de instrurire completă pentru a se adresa unei arii largi de patologiile pediatrice.

Infecții ale urechii/otite

Durerile și infecțiile urechii se numără printre cele mai frecvente afecțiuni la copii și sunt unul dintre principalele motive pentru care majoritatea părinților apelează la un chiropractor pediatru. Conform statisticilor, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 luni sunt cei mai predispuşi la o infecţie a urechii, 75% din cazurile de otită medie apărând la copii sub 10 ani. Tratamentul standard pentru aceste afecțiuni constă în administrarea antibioticelor, însă de cele mai multe ori acestea pot provoca efecte secundare remarcabile.

Unul dintre cazurile rezolvate cu succes de către dr. Lou Jacobs este cel al unei fetițe de 20 de luni care, de la vârsta de 4 luni, dezvoltase o infecție la ureche. De aproximativ 16 luni era supusă unui tratament medicamentos bazat pe antibiotice, dar sănătatea ei părea să se înrăutățească. În cele din urmă, părinții au decis să apeleze la chiropractică. În urma consultației, dr. Lou Jacobs a identificat o perturbare a sistemului nervos la nivelul gâtului și, în urma unor sesiuni de ajustare, a reușit să faciliteze procesul de vindecare.

Astm și alergii

Alergiile reprezintă în prezent a doua cauză de îmbolnăvire a copiilor, după infecţii ale căilor respiratorii. Astmul este o boală cronică care apare la copii, mai ales în primul an de viaţă, fiind cel mai răspândit tip de boală cronică. Conform statisticilor, în România, aproximativ un milion de persoane suferă de astm, dintre care aproximativ 60% sunt copii și tineri.

Un studiu realizat de Asociația Internațională de Chiropractică Pediatrică în 2009 a demonstrat beneficiile chiropracticii în ameliorarea simptomelor de astm și alergii. Studiul clinic a vizat un pacient în vârstă de 7 ani care suferea de alergii și astm de la vârsta de 5 ani și care urma un tratament bazat pe antibiotice (Alavert destinat alergiilor și Albuterol, astmului). Condiția sa medicală era severă, ducand la  absențe școlare frecvente și vizite lunare la doctor. În urma unor ajustări cervicale, toracice și lombo-sacrale, pacientului i-a fost întrerupt tratamentul medicamentos (cu acordul părinților și al medicului).

Acest studiu a demonstrat eficiența chiropracticii în echilibrarea sistemului imunitar.

Scolioză

Primii ani de şcoală înseamnă pentru un copil şi un posibil debut al unor boli ce afectează coloana vertebrală, cum ar fi scolioza. România este țara cu cele mai multe cazuri de scolioză din Europa, frecvența acesteia fiind de 2%-3% în rândul copiilor și adolescenților.

Un studiu publicat de “Journal of Chiropractic Medicine” a analizat 28 de pacienți cu scolioză care au primit îngrijiri chiropractice pe o perioadă de 6 luni. Rezultatele au indicat îmbunătățiri ale afecțiunii, cuantificate prin măsurarea unghiului Cobb (metodă de stabilire a amplitudinii curburii), a capacității pulmonare si a durerilor resimțite de pacienți. Aceștia au fost monitorizați pe o perioadă de 24 de luni, timp în care rezultatele au rămas constante.

De regulă, atunci când deformarea coloanei vertebrale nu poate fi corectată ortopedic, specialiștii recomandă intervenția chirurgicală pentru a opri progresia bolii și a restabili echilbrul. Chiropractica este o soluție alternativă neinvazivă care nu implică durere, iar eventualele complicații (paralizie, sângerare, infecție, deces) care pot surveni sunt evitate complet.

Colici

Majoritatea sugarilor prezintă în primele luni de viață așa-numitele colici abdominale, aproximativ 25%-30% dintre nou-născuți suferă de această afecțiune. Plânsul constant și inexplicabil este cel mai frecvent fenomen observat, acesta poate fi însoțit de contracția mușchilor abdominali și de îndoirea sau întinderea și încordarea picioarelor, de ridicarea capului, înroșirea feței si flatulențe, iar la sugarii mici se poate observa o învinețire în jurul gurii. Alte simptome includ somnul agitat și dificultate în hrănire.

În cadrul unui studiu inițiat de “Anglo-European College of Chiropractic” au fost selectați 316 sugari cu o vârstă medie de 5.7 săptămâni, diagnosticați cu colici. Studiul s-a derulat pe o perioadă de 3 luni și a implicat 73 de chiropractori. După doar 2 săptămâni de tratament chiopractic, 94% dintre cazuri au fost vizibil îmbunătățite.

Munca de birou este cauza frecventă a mai multor tipuri de dureri și de afecțiuni. Pozițiile incorecte adoptate la birou determină o serie de afecțiuni osteo-musculo-articulare, iar nivelul ridicat de stres și rutina nocivă pot cauza apariția bolilor digestive.

Tehnicile chiropractice se adresează tuturor acestor afecțiuni, fără a implica proceduri riscante sau tratament medicamentos. Prin mainpularea anumitor puncte de presiune (trigger points), chiropractorul  redă mobilitatea articulațiilor, atenuează durerea și permite vindecare.

În cei peste 13 ani de experiență – dr. Lou Jacobs a rezolvat cu succes un număr semnificativ de cazuri complexe, o mare parte dintre pacienții săi fiind persoane care petrec un număr semnificativ de ore la birou.

Dureri de spate

Conform statisticilor, 7 din 10 adulți care petrec mai mult de 6 ore pe zi la birou suferă de dureri de spate. Pozițiile nenaturale amplifică persiunea asupra discurilor vertebrelor, iar mușchii spatelui sunt suprasolicitați. Totodată, activitatea sedentară vulnerabilizează structurile coloanei vertebrale și, în timp, poate duce la apariția unor afecțiuni grave.

Specialiștii de la “The Agency for Health Care Policy and Research (AHCPR)” au concluzionat că tratamentul chiropractic ar trebui să fie prima variantă de tratament în cazul pacienților care acuză dureri lombare, dureri toracice sau dureri cervicale. Studiul s-a concentrat pe un eșantion de 91 de persoane, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. În urma tratamentului chiropractic, aproximativ 73% dintre participanții la studiu au mărturist că, după doar câteva ședințe, intesitatea durerilor a scăzut considerabil.

Tendinită

Nu doar postura greșită poate duce la apariția durerilor, ci și simplele obiceiuri, de cele mai multe ori  trecute cu vederea, cum sunt poziția mâinii pe tastatură sau pe mouse. Totodată, imobilizarea îndelungată a articulațiilor (mâini, coate, genunchi, glezne) pe scaun sau în picioare, lipsa activității fizice și încălțămintea nepotrivită supun corpul unui stres suplimentar. Aceste suprasolicitări ale articulațiilor și ale tendoanelor cauzează perturbări la nivelul sistemului nervos. Tendinita se manifestă prininflamarea sau iritarea unui tendon, ceea ce provoacă durere și o sensibilitate ridicată la nivelul articulației. În cazurile severe, tratamentul recomandat este cel chirurgical, dar, în marea majoritate a cazurilor, se încearca ameliorarea durerilor cu ajutorul antiinflamatoarelor și a calmantelor.

Tratamentul chiropractic s-a dovedit a fi eficient în tratarea mai multor cazuri de tendinită. Conform unui studiu realizat de The National Board of Chiropractic Examiners (NBCE) pe o perioadă de 12 ani, tendinita se numără printre cele mai comune afecțiuni ameliorate de chiropractori. O analiză a studiilor clinice, a dezvăluit că aproximativ 96% dintre pacienții diagnosticați cu un tip de tendinopatie au prezentat îmbunătățiri ale simptomelor după 3 săptămâni de tratament chiropractic intensiv.

Sindromul Tunelului Carpian

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni asociate cu munca de birou este nevrita media, cunoscută ca Sindromul Tunelului Carpian. Durerile sunt cauzate de comprimarea nervului median la nivelul încheieturii mâinii. Evoluția bolii tinde să fie progresivă și de cele mai multe ori se intervine chirurgical.

Rezultatele unui studiu realizat de University of Maryland Medical Center arată că  ajustările chiropractice ca terapie conservatoare, au o rată de succes ridicată. Pentru a demonstra acest lucru, au fost realizate două studii: primul a vizat un eșantion de 25 de persoane diagnosticate cu Sindromul Tunelului Carpian care au beneficiat de tratament chiropractic pe o perioadă de 6 luni. Rezultatele au indicat îmbunătăţiri semnificative la toţi pacienţii: creșterea mobilității și a flexibilității articulare, precum și reducerea durerii.

Cel de-al doilea studiu a fost realizat la nivelul a două grupuri, unul supus tratamentului medicamentos iar celălalt tratamentului chiropractic. Pe lângă eliminarea riscului de a suferi reacții secundare, chiropractica s-a dovedit a fi mai eficientă în ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea condiției medicale.

Fibromialgia

Fibromialgia este o afecțiune non-inflamatorie care constă în durere cronică, atât la nivel muscular, cât și articular. Adesea asociată cu sindromul oboselii cronice, sindromul intestinului iritabil, dismenoree sau migrene, fibromialgia este caracterizată prin sensibilizarea centrală (alterarea mecanismelor de procesare a durerii la nivelul sistemului nervos central). Conform experților din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, fibromialgia afectează între 2% și 5% din populație, peste 70% dintre cazurile de fibriomalgie fiind depistate la femei.

Medicii de la Clinica Mayo au realizat un experiment pentru a evidenția ce efecte poate avea chiropractica în cazul pacienților diagnosticați cu fibromialgie. Peste 300 de persoane au fost intervievate atât înainte de începerea tratamentului, cât și după. Rezultatele au indicat faptul că 60% dintre pacienți au resimțit îmbunătățiri semnificative – diminuarea durerii, reducerea stării de amețeală și a tulburărilor de somn.

Medicii chiropracticieni de la Concierge Medical

Dr. Adam-cropped-squared

Adam Langweiler

PROGRAM CONSULTAȚII: 7 – 14 decembrie

Adam Langweiler este unul dintre cei mai renumiti chiropracticieni, avand o experienta internationala de peste 30 de ani in acest domeniu. In 1989, a absolvit Colegiul de Chiropractica Cleveland din Kansas City, Missouri cu o diplomă de Doctor in Chiropractica iar ulterior, formarea sa fost consolidată prin urmarea unor studii avansate in terapia cu laser rece si decompresia coloanei vertebrale pentru tratamente non-chirurgicale ale herniei.
Si-a inceput activitatea de chiropractician in SUA, unde a lucrat timp de sapte ani, dupa care a practicat in Londra timp de doi ani, iar in ultimii 23 de ani este stabilit in Olanda, unde a avut mai multe cabinete, principalul fiind localizat in Amsterdam.
Datorita vastei sale expertize in domeniul chiropracticii, este membru fondator al Dutch Chiropractic Federation si licentiat pentru a practica in USA, UK si Romania.

Adam Langweiler trateaza o varietate de afectiuni ale coloanei vertebrale si ale sistemului nervos, precum surerile de spate, de gat, lombare, compresia nervoasa sau problemele discuuli coloanei vertebrale.

„Sunt un chiropractor profesionist și calificat și sunt extrem de pasionat de munca pe care o fac. Sunt o persoană sociabilă și prietenoasă și mă bucur să aduc sănătate oamenilor acolo unde alte terapii sau intervenții medicale nu reușesc să abordeze cauza reală a simptomelor.”

Soheil Keynejad

PROGRAM CONSULTAȚII: 7 – 14 decembrie

Soheil Keynejad este un cunoscut chiropractor de origine persană, crescut și educat în Anglia. Soheil a obținut calificarea de chiropractică în cadrul colegiului McTimoney din Abingdon, Oxford. Pe lângă specializare în chiropractică, Soheil mai deține și o diplomă de inginer, obținută la London South Bank University.

„Cariera mea este alcătuită din două ramuri distincte. Inițial, m-am specializat ca inginer, dar interesul meu real a fost dintotdeauna domeniul sănătății, în special al sănătătii naturiste și al wellness-ului.”

Cu o experiență de peste 10 ani în chiropractică, Soheil Keynejad a profesat în mai multe clinici din Olanda, Croația și Muntenegru. Pe lângă chiropractică, Soheil Keynejad este instruit și în terapii holistice precum masajul indian al capului sau remedial massage.

Membru al Asociației Internaționale de Chiropractică și al Asociației Olandeze de Chiropractică, de-a lungul timpului, Soheil Keynejad a susținut diverse workshop-uri și seminarii în Germania, România, Cehia, Slovenia, Italia și Olanda. Natura delicată și eficientă a metodei McTimoney, pe care o practică, o face potrivită pentru persoanele de toate vârstele. În plus, chiropractorul s-a implicat și în acțiuni de voluntariat la MS Centre și DVA SCALINA din Dubrovnik.

dr_-lou-jacobs-2_1_

Lou Jacobs

PROGRAM CONSULTAȚII: 7 – 14 decembrie

Lou Jacobs este originar din Farmington, Maine, și a fondat Centrul de Chiropractică și Acupunctură Jacobs  în anul 2003. Cu un CV în care se inscriu 4 ani de studiu al limbii chineze, alți 4 dedicați chiropracticii, 44.000 de ore de studiu, 5 ani de examene naționale și sute de muzicieni sau sportivi tratați, Lou Jacobs spune că această terapie a depășit demult stadiul de terapie alternativă.

Jacobs a fost licențiat în cadrul Universității Maine, din Farmington, și la Universitatea Politehnică din Beijing, China. Diploma de doctor în chiropractică a primit-o de la Colegiul de chiropractică Cleveland din  Kansas, Missouri, Statele Unite ale Americii.

Pe lângă aceste diplome, el a depășit o mie de ore de educație continuă, după ce a absolvit Colegiul de Chiropractică. „Dr. Lou”, așa cum este numit adesea, este atestat în acupunctură chiropractică (acupunctură realizată de către un doctor licențiat în chiropractică).

Totodată este specializat în tratamentul copiilor, muzicienilor, sportivilor care practică sporturi extreme și mamelor însărcinate. Are instruire completă  în cadrul „Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică” pentru a lucra cu mamele și copiii înainte, în timpul și după naștere (icpa4kids.org). Recent, Lou a devenit primul chiropractor american atestat în România și este unul dintre cei doi chiropractori recunoscuți de către Ministerul Sănătății prin avizul de practica acordat de către „Ordinul practicienilor de medicină complementară/alternativă” din România.

 

 

Chiropractica tratează / ameliorează:

Migrene şi dureri de cap

Umăr îngheţat şi dureri

Dureri de spate şi de gât

Orice tip de durere

Durere legată de sarcină

Probleme digestive

Infecţii ale urechii la copii (otite)

Hernii de disc

Sindrom de tunel carpian

Vertij, ameţeală

Probleme ale sinusurilor

Alergii

Tendinită

Afecţiuni repetate cauzate de stres

Obezitate

Amorţeală şi furnicături la mâini, braţe şi picioare

Poziţionarea corectă a fătului (tehnica Webster)

Simptome ale menopauzei

Sciatică

Chiropractica în presă