Colposcopia

Colposcopia reprezintă o investigație medicală ce ajută la diagnosticarea corectă și completă a afecțiunilor aparatului genital inferior. Diferența dintre un control de rutină și o astfel de procedură constă în folosirea unui instrument optic numit colposcop. Aflăm de la medicul specialist ce presupune un astfel de examen medical, la ce ajută și când este recomandat să recurgem la această metodă diagnostică.

bookmark_24px

Ce este colposcopia?

Colposcopia este un examen medical ce analizează îndeaproape aspectul vulvei, al vaginului și al colului uterin. Ea poate reprezenta fundamentul unui diagnostic mult mai detaliat și mai precis. În general, medicii recomandă această procedură în cazul în care examinarea Babeș Papanicolau sau alte teste ginecologice prezintă rezultate anormale care necesită investigații suplimentare. Totodată, dacă se observă aspecte anormale în timpul colposcopiei, medicul are posibilitatea de a realiza și o biopsie. Printre afecțiunile care pot fi depistate cu ajutorul colposcopului se numără orice tip de modificare precanceroasă a aparatului genital, inflamțiile colului uterin (cervicite), condiloamele cervicale (”negii” genitali)

Acest tip de investigație poate fi efectuată în cadrul clinicii Concierge Medical de către dr. Corina Grigoriu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Supraspecializată în colposcopie, dr. Corina Grigoriu este în prezent medic primar în obstetrică-ginecologie în clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București, șef de lucrări al Catedrei de obstetrică-ginecologie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Spitalul Universitar de Urgență București și doctor în știinte medicale.

Fă-ți o programare pentru colposcopie

Fă-ți o programare pentru colposcopie